Dit splinternieuwe kostuumdrama mag je niet missen

Fan van kostuumdrama’s als Bridgerton, Sisi en Downton Abbey? Dan hebben we een splinternieuwe kijktip voor je! Op Disney+ is onlangs Chevalier verschenen. Deze waargebeurde film vertelt het verhaal van Joseph Bologne, de Chevalier van Saint-Georges. Hij leidde in de 18de eeuw een bewogen leven en kreeg het uiteindelijk zelfs aan de stok met Marie-Antoinette.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Splinternieuw kostuumdrama ‘Chevalier’ is een hit

Het jaar is 1745. Joseph Bologne wordt geboren als de buitenechtelijke zoon van een Afrikaanse slaaf en een Franse plantagehouder en groeit op op de Franse Caraïben. Hij blijkt een muzikaal talent te zijn dat hoge ogen gooit als componist en violist. Ook in Frankrijk zelf weet hij indruk te maken. Door zijn huidskleur blijft hij echter een buitenstaander en als hij een gedoemde affaire begint met een Franse edelvrouw is dat het begin van het einde. Uiteindelijk krijgt hij het zelfs met Marie Antoinette aan de stok.

Deze biopic is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De hoofdrollen worden vertolkt door Kelvin Harrison Jr. (Elvis), Samara Weaving (Ready or Not) en Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody). Kijkers waren erg te spreken over hun performances en prezen daarnaast het verhaal en de mooie soundtrack.

Drie redenen om de film te kijken:
1️⃣ 97% van de kijkers vond dit een goede film en velen van hen noemen het een aanrader
2️⃣ Perfect voor iedereen die van kostuumdrama’s houdt, want volgens kijkers wordt de historie erg goed weergegeven
3️⃣ Een aantal grote acteurs in de hoofdrollen

‘Chevalier’ is nú te zien op Disney+

Disney+ heeft afgelopen week de geprezen film aan het aanbod toegevoegd. Omdat hij in Nederland niet op het witte doek verschenen is, betekent dit dat je hem hier voor het eerst (zonder aanvullende kosten) kunt bekijken. Chevalier is daarnaast ook hier op Pathé Thuis te zien.

Benieuwd wat er nog meer allemaal op de planning van Disney+ staat? Ga naar het overzicht met nieuwe films en series op Disney+ per maand of bekijk wat er binnenkort naar de streamingdienst gaat komen. Verder houden we je hier natuurlijk ook altijd van op de hoogte via je mail en onze social media-kanalen. Benieuwd naar Chevalier? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

CHEVALIER | Official Trailer | Searchlight Pictures

Meer informatie over de film

Geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van componist Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges. De onwettige zoon van ‘n Afrikaanse slaaf en een Franse plantage-eigenaar, Bologne wordt een beroemde Fransoos als een gevierd violist-componist en schermer, met een noodlottige liefdesrelatie en krijgt ruzie met Marie Antoinette en haar hofhouding.

TitelChevalier
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 49 minuten
TaalEngels
CategorieDrama, Historie
RegisseurStephen Williams
CastKelvin Harrison Jr., Samara Weaving, Lucy Boynton, Ronke Adékoluejo, Marton Csokas, Alex Fitzalan

Synopsis: Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.