Netflix lanceert vandaag huiveringwekkende Deense misdaadserie ‘The Chestnut Man’

Bij Netflix gaat vandaag een gloednieuwe Scandinavische misdaadserie in première. De Deense serie Kastanjemanden (in het Engels uitgebracht onder de titel The Chestnut Man) is vanaf 09:00 uur vandaag volledig te zien op de streamingdienst. Twee rechercheurs gaan op zoek naar degene die een gruwelijke moord heeft gepleegd: één hand mist en naast het lichaam vinden ze een kastanjemannetje.

Netflix lanceert vandaag de Scandinavische misdaadserie ‘The Chestnut Man’

Onder de nieuwe films en series op Netflix in september werd eerder al bekendgemaakt dat de serie, die in het Deens onder de titel Kastanjemanden naar buiten is gebracht, deze maand online zou komen op de streamingdienst. Daarnaast zijn we al op heel wat andere toptitels getrakteerd, waaronder seizoen 5A van La Casa de Papel, het zesde en laatste seizoen van Lucifer, de nieuwe Koreaanse hitserie Squid Game, seizoen 3 van Sex Education en de Oscarwinnende oorlogsfilm 1917.

Vandaag wordt daar dus ook de nieuwe Scandinavische misdaadserie The Chestnut Man aan dit lijstje toegevoegd.

➝ Het spannende boek Oktober van SØRen Sveistrup, waarop de Netflix-serie gebaseerd is, vind je hier 📚

Doet denken aan populaire misdaadthriller ‘The Bridge’

Deze spannende Deense serie doet veel fans van Scandinavische misdaad die wel erg veel doet denken aan het begin van The Bridge. Die regelrechte hitserie (8,6 uit 62.000 stemmen op IMDb) wordt namelijk afgetrapt met een gruwelijke moord, waarbij een lichaam in twee delen wordt gevonden op het midden van de brug tussen Denemarken en Zweden. Ook The Chestnut Man start met een moord waarbij een verminkt lichaam wordt gevonden, dit keer zonder hand en met een mannetje van kastanjes ernaast. Net als bij The Bridge wordt de moordzaak opgepakt door een team van een mannelijke en vrouwelijk rechercheur die op zoek gaan naar de dader. Lees verder om meer te weten te komen over het plot en om de trailer te bekijken.

Verhaal, informatie en trailer van ‘The Chestnut Man’ op Netflix

Kastanjemanden speelt zich af in een rustige buitenwijk van Kopenhagen, waar de politie op een winderige oktoberochtend een verschrikkelijke ontdekking doet. Een jonge vrouw is op brute wijze vermoord en is aangetroffen in een speeltuin. Één van haar handen ontbreekt. Naast haar ligt een kleine man gemaakt van kastanjes.

De ambitieuze jonge rechercheur Naia Thulin (Danica Curcic) krijgt de zaak toegewezen, samen met haar nieuwe partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard). Al snel ontdekken ze een mysterieus bewijsstuk op de kastanjeman – bewijs dat hem in verband brengt met een meisje dat een jaar eerder werd vermist en vermoedelijk dood was – de dochter van politica Rosa Hartung (Iben Dorner).

SoortSerie
Jaar2021
TaalDeens
LocatieKopenhagen (Denemarken)
Datum29 september 2021 vanaf 09:00 uur te zien
Duur1 seizoen van 6 afleveringen
CategorieMisdaad, Drama, Mystery, Scandinavisch
RegisseurSøren Sveistrup, Mikkel Serup, David Sandreuter, Dorte Warnøe Høgh
CastMikkel Boe Følsgaard, Iben Dorner, Danica Curcic, Lars Ranthe, Esben Dalgaard
BoekGebaseerd op het boek Oktober van SØRen Sveistrup
KijkenBekijk direct op Netflix