Dit zijn de echte personen uit de serie Chernobyl (2019)

Nu de laatste aflevering van serie Chernobyl (2019), ook bekend als Tsjernobyl, wordt gelanceerd, is iedereen benieuwd naar de echtheid van de serie. Laten we beginnen bij het begin: wie zijn de echte personen uit de serie? Hoe staat de cast in verhouding met de personages die ze spelen en hoe sterk is de gelijkenis? We nemen de serie die op IMDb wordt beoordeeld met een 9.7 uit 10 onder de loep en vergelijken de personen uit de serie met bijkomstige feitjes!

Chernobyl seizoen 1 kijk je Nederlands ondertiteld op Ziggo GO Movies & Series en is begonnen in mei 2019. De serie is helaas niet te zien op Netflix, Videoland of Amazon Prime Nederland. Heb je geen Ziggo GO en wil je wel Chernobyl zien? We laten het weten wanneer het hier te vinden is.

Ondanks de goede casting zijn er ook meerdere scenario’s in de serie niet waargebeurd. We lichten 5 dingen in de serie Chernobyl uit die niet waargebeurd zijn.

Jared Harris Valery Legasov

Valery Legasov

Gespeeld door Jared Harris. Hij probeerde eerst zelfmoord te plegen in 1987, maar dat is niet gelukt. Na een tweede poging werd hij in 1988 gevonden in zijn appartement nadat Valery zichzelf had opgehangen. Het was een dag voor de presentatie van zijn onderzoeksresultaten. Hij liet veel bewijs achter, wat direct deels vernietigd is na zijn dood.

Stellan Skarsgard Boris Shcherbina

Boris Shcherbina

Gespeeld door Stellan Skarsgard. Hij stierf in 1990, maar de reden is niet bekend.

Paul Ritter Anatoly Dyatlov

Anatoly Dyatlov

Gespeeld door Paul Ritter. Anatoly had de leiding over de test bij Reactor 4 die leidde tot de meltdown. Hij is veroordeeld tot 10 jaar in een werkkamp en werd vroeg vrijgelaten, waarna hij stierf aan hartproblemen in 1995.

Con O’Neill Viktor Bryukhanov

Viktor Bryukhanov

Gespeeld door Con O’Neill. Hij was degene die het niveau van straling ernstig onderschatte, waardoor de evacuatie op zich liet wachten. Hij werd veroordeeld tot 10 jaar in de gevangenis, maar werd na 5 jaar vrijgelaten vanwege ziekte.

Adrian Rawlins Nikolai Fomin

Nikolai Fomin

Gespeeld door Adrian Rawlins. Hij liet de werkers water bij de reactoren gieten, wat een rampzalige beslissing bleek. Hij werd veroordeeld tot 10 jaar in een werkkamp. Terwijl hij wachtte op zijn uitspraak heeft hij geprobeerd zelfmoord te plegen, maar dat is niet gelukt.

Tsjernobyl ramp rechtbank
Sam Troughton Aleksandr Akimov

Aleksandr Akimov

Gespeeld door Sam Troughton. Hij was tegen de test van de reactor, waarop hij werd gedreigd te worden ontslagen. Hij werkte de hele nacht door in de reactor om te proberen het water erin te pompen. Hij stierf twee weken later aan de gevolgen.

Adam Nagaitis Vasily Ignatenko

Vasily Ignatenko

Gespeeld door Adam Nagaitis. Hij was een brandweerman uit het nabijgelegen Pripyat en de eerste die bij de ramp aanwezig was om het vuur op het dak uit te maken. Hij stierf twee weken na dato.

Jessie Buckley Lyudmila Ignatenko

Lyudmila Ignatenko

Gespeeld door Jessie Buckley. Zij was de vrouw van Vasily en zorgde voor hem en andere brandweermannen, terwijl verpleegsters niet bij ze in de buurt durfden te komen. Ze heeft haar man moeten begraven zonder schoenen, zoals te zien is in de film. Het lichaam was namelijk te veel opgezwollen. Haar baby Natasha stierf 4 uur na de geboorte door de gevolgen van de straling.

Michael Colgan Mikhail Shchadov minister kolen

Mikhail Shchadov

Gespeeld door Michael Colgan. Hij is de nieuwe minister van kolen.

Ralph Ineson Generaal Nikolai Tarakanov,

Generaal Nikolai Tarakanov

Gespeeld door Ralph Ineson. Hij gaf de peptalk aan de 3,000 mensen die het dak moesten opruimen.

Scheppen dak puin Chernobyl
Opruimen dak Tsjernobyl
David Dencik Mikhail Gorbachev

Mikhail Gorbachev

Gespeeld door David Dencik. Hij was de laatste leider van de Sovjet-Unie tot die uit elkaar ging in 1991. Mikhail ontving sterke kritiek, omdat hij een trage reactie had op de ramp van Tsjernobyl. In 1990 won hij wel een Nobelprijs voor het eindigen van de Koude Oorlog.

Chernobyl verhaal

26 april, 1986, USSR. Na een ontploffing in de kernenergiecentrale van Chernobyl (Tsjernobyl) doen medewerkers er alles aan om de schade te beoordelen. Als aan de controlekamer wordt gemeld dat de kern van de reactor “weg” is, stuurt hoofdingenieur Anatoly Dyatlov zijn mannen naar de kern om dit te onderzoeken. Ondertussen wordt Vasily, een brandweerman, opgeroepen om de brand te blussen, waarbij hij zijn vrouw Lyudmilla moet achterlaten.

Chernobyl (2019) wordt op IMDb beoordeeld met een 9.7 uit 10! Heb je geen Ziggo Movies & Series XL en wil je wel Chernobyl zien? We laten het weten wanneer het hier te vinden is.

Wie zijn de echte personen van het waargebeurde verhaal in de serie Chernobyl (2019)

Hier vind je een vergelijking van alle personages en waar gebeurde verhaallijnen van personen na de ramp in Chernobyl (Tsjernobyl).Chernobyl Tsjernobyl serie echt gebeurd waargebeurd cast personen