Verhaal over kernramp Chernobyl is vanaf vandaag te zien op Netflix

Door de jaren heen zijn er al meerdere films en series gewijd aan de enorme kernramp in de Kerncentrale Chernobyl die plaatsvond in 1986 in Pripyat (Oekraïne). Nadat de miniserie van HBO in 2019 over de ramp uitgroeide tot de #5 best beoordeelde serie op IMDb aller tijden, komt Netflix nu met een Russische film over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis. Chernobyl: Abyss zal vanaf 21 juli 2021 te zien zijn op de streamingdienst.

Chernobyl: Abyss (film, 2021) is vanaf 21 juli op Netflix te zien

Tussen de nieuwe films en series op Netflix in juli 2021 zitten weer heel wat pareltjes. Zo worden deze maand onder andere seizoen 3 van de romantische dramaserie Virgin River, de volledige Fear Street-trilogie, seizoen 6 deel 2 van Vikings en nog veel meer titels aan het aanbod toegevoegd. In dit overzicht heeft Netflix ook laten weten dat de gloednieuwe Russische film, onder andere bekend als Chernobyl: Abyss, Chernobyl 1986 en Chernobyl, vanaf 21 juli 2021 op de streamingdienst te zien zal zijn. De productie van deze film komt 2 jaar na de lancering van HBO’s populaire miniserie over de ramp uit 1986.

De populaire Chernobyl-miniserie van HBO is momenteel op Ziggo Movies & Series te zien

In 2019 gooide HBO opnieuw hele hoge ogen toen de razend populaire serie Chernobyl werd uitgebracht. De miniserie heeft inmiddels uit maar liefst 586.000 stemmen op IMDb nog steeds een score van 9.4 uit 10, waarmee het na Planet Earth I & II, Band of Brothers en Breaking Bad nog steeds de #5 best beoordeelde serie op het videoplatform is. De bekende miniserie is hier bij Ziggo Movies & Series te bekijken.

Verhaal, details en trailer van de film

Nadat hij herenigd is met een verloren liefde, gaat brandweerman Alexey met pensioen en begint een ​​nieuw leven. De ramp in Tsjernobyl brengt hem opeens weer in gevaar.

Titel: Chernobyl: Abyss / Chernobyl 1986 / Chernobyl
Jaar: 2021
Soort: Film
Categorie: Komedie, Drama, Geschiedenis
Release datum: 21 juli 2021 om 09:00 uur
Duur: 2 uur en 16 minuten
Regisseur: Danila Kozlovsky
Screenplay: Elena Ivanova, Alexey Kazakov
Cast: Danila Kozlovsky, Oksana Akinshina, Philip Avdeev, Ravshana Kurkova, Arthur Beschastny