True crime-serie ‘Chasing Ghislaine’ is nu te zien op discovery+

Een aantal jaar na de schokkende zaak rondom Jeffrey Epstein duikt journalist Vicky Ward in het leven van Ghislaine Maxwell, Epsteins vermeende partner in crime. Deze driedelige documentaireserie op discovery+ biedt een unieke inkijk in haar leven. De afleveringen zijn sinds zondag 22 mei op de streamingdienst te bekijken.

‘Chasing Ghislaine’ neemt het leven van Ghislaine Maxwell onder de loep

Na de aanhouding en de dood van Jeffrey Epstein in 2019 waren alle ogen op Ghislaine Maxwell gericht. Zij werd gezien als de rechterhand van de multimiljonair en zou het misbruik mogelijk gemaakt hebben. Zo zou ze onder meer slachtoffers geronseld hebben. Toen ze een jaar later gearresteerd werd, ontkende ze echter alle aantijgingen. Met de documentaireserie Chasing Ghislaine biedt journalist Vicky Ward en nieuwe kijk op het leven van de minnares en mogelijke partner in crime van Jeffrey Epstein.

Dit doet Ward door middel van urenlange transcripties van Maxwells gesprekken met Epstein. Ook spreekt ze met cruciale bronnen. Dit alles doet ze om antwoord te geven op de vraag: wat was de motivatie achter de band tussen Maxwell en Epstein? En waarom heeft Maxwell nooit iets aan de autoriteiten verteld toen ze de kans had? Eindelijk worden ook de motieven van Maxwell besproken en worden er connecties gelegd tussen Maxwells vader en Epstein.

Driedelige documentaireserie ‘Chasing Ghislaine’ is nu te zien op discovery+

De driedelige docuserie Chasing Ghislaine is sinds vrijdag 22 mei te zien op discovery+. In drie afleveringen van ongeveer een uur duikt Vicky Ward in het leven van Ghislaine Maxwell. De documentaire bestaat uit meer dan dertig interviews, onder meer met journalisten, biografen en voormalige vrienden, en toont het ware gezicht van Epstein en Maxwell. Hierdoor wordt er een zeer compleet beeld geschetst van de situatie.

Andere true crime-series op discovery+

De liefhebber van true crime kan zijn hart ophalen bij discovery+. Hier vind je naast Chasing Ghislaine nog veel meer true crime-series, zoals The Hillside Strangler: Mind of a Monster. Eerder schreven wij al over de vijf opmerkelijkste true crime-programma’s op de streamingdienst, en het complete aanbod aan true crime is ook hier op discovery+ te bekijken.


Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.