Waar wordt de Champions League-finale in 2025 gespeeld?

Het is eindelijk tijd om de balans op te maken in de hoogste Europese voetbalcompetitie. Op zaterdag 1 juni 2024 vindt namelijk de finale van de Champions League plaats. De locatie van de finale kan ieder jaar wisselen. Zo wordt de wedstrijd dit jaar gespeeld in het Wembley Stadium in Engeland. Maar in welk stadion en land vindt de Champions League-finale in 2025 plaats?

Waar en hoe laat wordt de Champions League-finale in 2024 gespeeld?

Op 10 juni 2023 werd de vorige Champions League finale gespeeld. De wedstrijd ging toen tussen Manchester City en Inter en werd gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion in Istanboel, Turkije. Voor het eerst in de geschiedenis won Manchester City de Champions League. De aftrap voor 2024 staat gepland op zaterdag 1 juni om 21:00 uur Nederlandse tijd. Het nationale Engelse stadion is een bekend decor voor het miljoenenbal. Al zeven keer eerder werd hier de finale gespeeld. De laatste keer was in 2013. Toen won Bayern München met 2-1 van Borussia Dortmund.

Locatie van de finale in 2025

De locaties voor de finales worden ver van tevoren vastgesteld. Dit betekent dat we de datum voor volgend jaar al te pakken hebben. In 2025 zal de finale van de Champions League in de Allianz Arena in München (Duitsland) worden gevoetbald. Dit stadion zou al in 2023 de finale organiseren, maar moest vanwege verschuivingen door de UEFA langer geduld hebben. De exacte datum is overigens ook al bekend. De Champions League-finale wordt in 2025 gespeeld op zaterdag 31 mei.

Champions League in Nederland

Sinds de eerste wedstrijd uit seizoen 1955/56 is de locatie van de finale door heel Europa georganiseerd. Ook in Nederland was het een aantal keer raak. In de tijd van de Europacup werd er gevoetbald in het Olympisch Stadion in Amsterdam en tweemaal in de Kuip. In 1997/98 werd er voor het laatst in Nederland gespeeld. De finale ging toen tussen Real Madrid en Juventus en werd gespeeld in de Amsterdam Arena. Tegenwoordig staat het stadion bekend als de Johan Cruijff Arena. In het overzicht hieronder staan alle stadions vermeld waar de finale van de Champions League is gespeeld.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.