‘Challengers’ met Zendaya is nu al op het kleine scherm verschenen

Zendaya speelt in Challengers de rol van een bekende tennisster die na een ongeluk moet stoppen met haar favoriete spel. Ze richt haar aandacht op het trainen van haar echtgenoot. Als hij een match tegen zijn voormalige beste vriend moet spelen, lopen de spanningen hoop op.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

Dit is het verhaal van ‘Challengers’

Tashi Duncan staat op het punt om het helemaal te maken als tennisster, tot een heftige blessure roet in het eten gooit. Ze moet stoppen en besluit zich toe te leggen op het trainen van haar man Art, die zelf ook net een tijdje aan de kant heeft moeten staan. Hij maakt zich op voor een belangrijke wedstrijd tegen Patrick, zijn voormalige beste vriend. Die blijkt ook banden te hebben met Tashi.

Challengers is zowel voor als achter de camera een echte golden set. In de hoofdrol schittert Zendaya, met naast zich Mike Faist (West Side Story) en Josh O’Connor (The Crown). Het regiewerk komt van de hand van Luca Guadagnino, die eerder Call Me By Your Name en Bones and All maakte.

‘Challengers’ is geïnspireerd op een écht tenniskoppel

Challengers is in principe niet gebaseerd op een echt verhaal, maar de inspiratie haalde screenwriter Justin Kuritzkes wel uit het echte leven. Er zijn twee momenten die hem ertoe zetten om het verhaal van de film te schrijven. Het ene moment was een wedstrijd tijdens de US Open van 2018, toen Serena Williams bestraft werd omdat ze vanaf de zijlijn werd gecoacht.

Het andere moment was de finale tussen Novak Djokovic en Roger Federer op Wimbledon 2019. Mirka Federer, Rogers vrouw, was hierbij aanwezig. Zij was vroeger ook tennister. Kuritzkes zei in een interview met GQ het volgende: “Ze zag er zo gestrest uit. Ik bekeek haar en dacht: ‘Waarom ben je zo gestrest? Jullie hebben al het geld van de wereld. Je hebt 20 grand slams gewonnen. Het moet iets anders zijn.'” En zo werd het idee voor Challengers geboren.

‘Challengers’ is nu te streamen

Ben je benieuwd hoe dit allemaal uitgepakt heeft? Op 2 mei verscheen Challengers op het witte doek en dat betekent dat hij razendsnel naar het kleine scherm is gekomen. Pathé Thuis voegde het meeslepende drama op donderdag 20 juni toe aan het aanbod. Je kunt hem nu kopen én huren als Premium-film. Binnenkort wordt hij ook voor een lagere prijs beschikbaar.

Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan en kun je hem zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de film vervolgens uit je bibliotheek. Een abonnement is in ieder geval niet nodig voor het kijken van Challengers en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.