Lightning McQueen is terug in Disney+-serie ‘Cars on the Road’

Fan van Cars? Dan hebben we goed nieuws voor je, want binnenkort zijn Lightning McQueen en Mater terug in de nieuwe Disney+-animatieserie Cars on the Road! Pixar en Disney brengen deze originele serie naar het video on demand-platform op donderdag 8 september 2022.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Disney+ onthult eerste beelden van ‘Cars on the Road’

In 2006 kwam de Cars-franchise voor het eerst tot leven met de door John Lasseter geregisseerde film Cars. Er volgden nog twee films en twee animatieseries, en nu brengen Pixar en Disney met Cars on the Road (in het Nederlands Cars op Rondreis) een nieuw verhaal waarin Lightning McQueen en zijn vriend Mater centraal staan.

In de serie trekken de racewagens door het land om Maters zus op te zoeken en beleven ze iedere dag een nieuw mini-avontuur met onverwachte wendingen. Net als in Cars spreken Owen Wilson en Larry the Cable Guy de stemmen in van Lightning McQueen en Mater. Ook de stemmen van Bonnie Hunt en Cheech Marin zal je wellicht herkennen van de eerdere films.

Drie redenen om deze serie te kijken:
1️⃣ Cars-nostalgie door de oude vertrouwde stemmen van Owen Wilson en Larry the Cable Guy
2️⃣ Nieuwste toevoeging aan de Cars-franchise sinds Cars 3 (2017)
3️⃣ Gemaakt door Steve Purcell, die ook meewerkte aan onder meer Cars, Ratatouille, Coco en Turning Red

‘Cars on the Road’ is vanaf 8 september te zien bij Disney+

Vanaf donderdag 8 september kun je op Disney+ terecht voor de negen afleveringen die deze animatieserie gaat tellen. Deze zijn exclusief bij deze streamingdienst te zien. Kun je nou niet wachten op de nieuwe serie? Dan kun je tot die tijd ook op het video on demand-platform terecht voor de voorgaande drie Cars-films.

Meer informatie over de serie

Pixar Animation Studios keert terug naar de wereld van ‘Cars’ met de geheel nieuwe originele serie ‘Cars on the Road’. Afleveringen volgen Bliksem McQueen en zijn beste vriend Takel terwijl ze vanuit Radiator Springs naar het oosten gaan op een cross-country roadtrip om de zus van Takel te ontmoeten. Onderweg is elke stop zijn eigen avontuur, met waanzinnige attracties langs de weg en kleurrijke nieuwe personages.

TitelCars on the Road / Cars op Rondreis
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen, 9 afleveringen
TaalEngels / Nederlands
GenreFamilie, Komedie, Animatie, Avontuur
Releasedatum8 september 2022 (09:00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd)
MakerSteve Purcell, Marc Sondheimer
CastOwen Wilson, Larry the Cable Guy

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.