Alle Carry Slee-films op een rijtje (en waar je ze kunt streamen)

Carry Slee was een tijdje de koningin van de Nederlandse tienerboeken. Een paar van haar populairste boeken vonden ook hun weg naar het witte doek. Misschien heb je zin in wat nostalgie en wil je weer herinneringen ophalen. In dat geval vind je hier een overzicht van alle Carry Slee-films en waar je ze online kijken kunt.

Overzicht: dit zijn alle 8 Carry Slee-films

Carry Slee heeft jeugdboeken en boeken voor volwassenen geschreven, maar een tijdje stond ze ook echt bekend om haar tienerboeken. Deze boeken waren voer voor Nederlandse films. In 2006 werd met Afblijven afgetrapt en daarna volgden nog zeven andere films. Hieronder vind je een overzicht van de films, op volgorde van releasejaar.

TitelJaar
1Afblijven2006
2Timboektoe2007
3Radeloos2008
4Lover of Loser2009
5Razend2011
6Spijt!2013
8Pijnstillers2014
8Kappen!2016

Dit is waar je de Carry Slee-films online kunt kijken

Hieronder zetten we alle films van Carry Slee op een rij, inclusief korte synopsis en trailer. Ook laten we weten op welke streamingdiensten de films allemaal online te kijken zijn.

1. Afblijven (2006)

Melissa zit op klassiek ballet en mag van haar ouders niet eens naar hiphop kijken. Toch is het dat wat ze het allerliefste doet. Als ze in aanmerking komt voor de auditie van een videoclip van een bekende rapper, twijfelt ze dan ook geen moment. Maar er lijkt maar één manier om haar onzekerheid te kunnen verbloemen: met drugs. Afblijven bekijk je op Pathé Thuis, Viaplay en Videoland.

2. Timboektoe (2007)

De 14-jarige Isa ziet het helemaal niet zitten om naar Frankrijk te verhuizen, maar helaas hebben haar ouders daar een camping gekocht en dus moet ze wel. Terwijl ze langzaam haar draai begint te vinden, mede dankzij de half-Nederlandse Jules die haar op sleeptouw neemt, wordt er in de buurt een nieuwe camping geopend. De eigenaar doet er alles aan om de ouders van Isa tegen te werken. Timboektoe bekijk je op Pathé Thuis en Viaplay.

3. Radeloos (2008)

Yara’s moeder wil dat ze fotomodel wordt en om aan die verwachting te voldoen besluit ze minder te gaan eten. Ze hoopt daarmee ook indruk te maken op Paco. Hij heeft zo zijn eigen problemen, want zijn vader heeft onlangs een hartstilstand gehad en Paco voelt zich schuldig. Radeloos bekijk je op Pathé Thuis, Viaplay en NLZIET.

4. Lover of Loser (2009)

De 15-jarige Eva heeft het moeilijk thuis. Ze is bang voor haar handtastelijke stiefvader en haar moeder luistert niet naar haar. Als ze bij een optreden van een band de vlotte Ricardo ontmoet, valt ze op hem. Maar hij heeft geen zuivere plannen met haar. Lover of Loser bekijk je op Videoland en NLZIET.

5. Razend (2011)

Sven wil regisseur worden, maar hij wordt tegengewerkt door zijn vader en oudere broer. Die eerste geeft hem regelmatig een pak slaag. Als het Sven niet meer lukt om zijn blauwe plekken verborgen te houden en hij daardoor ruzie krijgt met zijn vrienden en potentiële vriendinnetje Roosmarijn, besluit hij voor eens en voor altijd af te rekenen met zijn vader. Razend bekijk je op Pathé Thuis.

6. Spijt! (2013)

Jochem is het pispaaltje van de klas. Zijn klasgenoot David houdt zich afzijdig, maar durft ook niet voor hem op te komen. Als Jochem op een dag niet terugkomt van de klassenavond, realiseert David zich al snel dat het foute boel is. Spijt! kijk je op Pathé Thuis en NLZIET.

7. Pijnstillers (2014)

Casper is altijd alleen geweest met zijn moeder. Als ze ernstig ziek wordt en niet lang meer te leven heeft, besluit hij dat het tijd is om ook zijn vader te vinden. Pijnstillers bekijk je op Videoland, Amazon Prime Video en NLZIET.

8. Kappen! (2016)

Sanders vrienden gaan steeds meer om met de losgeslagen Emiel. Sander ziet al snel dat het foute boel is, maar hij probeert er toch voor zijn vrienden te zijn. Als ze echter met zijn allen betrokken raken bij een incident met zinloos geweld, moet Sander er alles aan doen om de waarheid boven water te krijgen. Kappen! bekijk je op Pathé Thuis en NLZIET.

Meer kijktips op verschillende streamingdiensten

We snappen dat je niet per se alléén maar Carry Slee-films wil streamen, en daarom vind je bij Streamwijzer nog veel meer kijktips voor toffe films en series. In onze Streamwijzer Top 10 laten we bijvoorbeeld wekelijks weten welke films en series je op je kijklijst moet zetten bij de verschillende streamingdiensten in Nederland.

Daarnaast kun je in ons Nieuw Deze Maand-overzicht vinden wat er de afgelopen maanden op de planning stond bij de video on demand-platforms, maar ook wat er binnenkort aan zit te komen. Veel kijkplezier gewenst!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.