Deze 5 fascinerende series zijn nu exclusief bij Canal+ Series te zien

Bij iedere streamingdienst vind je unieke series. HBO Max heeft House of the Dragon, op Netflix vind je Stranger Things, Prime Video vertoont The Rings of Power en bij Disney+ stream je The Mandalorian. Ook bij Canal+ Series kijk je, naast 60+ tv-zenders en Eredivisievoetbal via alle ESPN-kanalen, naar een hoop unieke series die op geen enkele andere grote streaming service te vinden zijn. Welke dit dan zijn? In dit artikel hebben we 5 fantastische series die je exclusief bij Canal+ Series kunt streamen op een rijtje gezet.

→ Meld je nu aan bij Canal Digitaal en kijk gratis de eerste week live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer ✅

5x Zinderende series die je alleen bij Canal+ Series kunt zien

Canal+ Series krijg je gratis bij je Bomvol-, Rijk- of Royaal-pakket van internet- en tv-aanbieder Canal Digitaal. Bij deze streamingdienst vind je titels van Canal+ zelf, maar ook van onder andere BBC en Lionsgate+. Dit levert een ruim aanbod van meer dan 150 toffe, spannende en leuke films en series op, waaronder dus heel wat series die je enkel en alleen bij Canal+ Series kunt zien en dus niet bij grote streamingdiensten als Netflix, HBO Max en Disney+. Hieronder hebben we 5 van deze topseries op een rijtje gezet.

5. Spiral (8 seizoenen)

In Spiral (in het Frans bekend als Engrenages) bevinden we ons in de criminele onderwereld van Parijs, waar we een officier van justitie, een onderzoeksrechter en een no-nonsense politiechef te maken krijgen met allerlei politieke intriges. De soms pijnlijk realistische serie, die inmiddels acht seizoenen telt, legt het hele justitiële systeem in Frankrijk bloot—en dan vooral ook de slechte kanten daarvan. Interessant en erg verslavend. Gelukkig kun je met 86 afleveringen wel even vooruit! Zowel kijkers als critici zijn overigens erg te spreken over de serie, die op IMDb zelfs een dikke 8,5 scoort.

4. Vlucht HS13 (1 seizoen)

De Nederlandse dramathriller Vlucht HS13 was in 2016 op NPO 3 te zien, waardoor hij nog wel via de NPO in het aanbod van NLZIET te vinden is. Hij is echter niet te vinden bij de internationale streaminggiganten, maar Canal+ Series heeft de rechten wél weten te verkrijgen. Het intrigerende verhaal draait om de succesvolle zakenvrouw Liv. Haar leven staat op zijn kop als een vliegtuig naar Barcelona, waar haar man in hoort te zitten, neerstort. Maar dan blijkt dat hij nooit is ingestapt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Katja Schuurman, Daniel Boissevain en Jeroen Spitzenberger en het scenario is geschreven door thrillerschrijfsters Marion Pauw en Elle van Rijn. Dat kan je natuurlijk wel aan hen overlaten. Een must-see!

3. The Teach (2 seizoenen)

The Teach neemt ons mee naar de prachtige Poolse bossen van Dobrowice. Ergens in de buurt wordt een jonge scholiere dood aangetroffen. Zelfmoord is het niet, maar wat dan wel? Een leraar van de plaatselijke school gaat op onderzoek uit en legt daarmee meer geheimen bloot dan in eerste instantie misschien verwacht wordt. Langzaam wordt hij doelwit van een klopjacht. Een complexe, intrigerende misdaadthriller die je gegarandeerd op het puntje van je stoel laat zitten.

2. A’dam – E.V.A. (3 seizoenen)

Amsterdam en vele anderen. Daar staat de titel A’dam – E.V.A. voor. De Nederlandse dramaserie speelt zich dan ook af in onze hoofdstad en draait om Adam de Heer (Teun Luijkx) en Eva van Amstel (Eva van de Wijdeven), maar ook om de vele bijverhalen die hun liefdesverhaal allemaal op hun eigen manier beïnvloeden. Zo laat de serie alle zichtbare en onzichtbare manieren zien waarop we met elkaar verbonden zijn. Het grote publiek was erg enthousiast over deze drie seizoenen en beoordeelt de serie dan ook met een 8,1 op IMDb.

1. About Last Night (1 seizoen)

About Last Night is een Franse serie waarin met iedere aflevering een nieuw verhaal verteld wordt. Elke keer staat er namelijk een andere vriendengroep centraal die bespreekt wat voor voor gekke dingen ze nu weer meegemaakt hebben. Zo is de komische serie een eerbetoon aan de zogenaamde ‘narvalo’s’; de mensen die hun leven opofferen voor de bizarre anekdotes die ze aan hun vrienden kunnen vertellen. Er is nu één seizoen van de serie te zien.

Bonustip: Gaslit (2022) met Julia Roberts

Net als in onze vorige tiplijst van Canal+ Series willen we je graag ook verblijden met een kijkcijferkanon dat naast deze streamingdienst ook onderdeel uitmaakt van het aanbod van Viaplay: Gaslit, een gloednieuwe serie met de legendarische actrice Julia Roberts in de hoofdrol. Je kunt haar kennen van tijdloze klassiekers als Pretty Woman (1990) en Erin Brockovich (2000), maar ook van recentere films als Ticket to Paradise (2022). In haar nieuwe serie vertelt ze echter het verhaal van het Watergate-schandaal van de jaren 70. Roberts speelt de rol van Martha Mitchell, een vrouw wiens leven op zijn kop komt te staan na de inbraak. “Watergate was wrong. Martha was right.”

Meer informatie over de streamingdienst

Er zijn dus een hoop unieke series te vinden op Canal+ Series. Je kijkt de eerste week gratis, waarna je vanaf €14,95 per maand al een abonnement hebt. In die prijs zit ook al toegang tot ruim 60 tv-zenders en ESPN Compleet, om ook naar alle Eredivisiewedstrijden te kunnen kijken (plus de Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer).

Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op Canal+ Series? Houd dan vooral onze website in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media. Bovendien geven wij altijd aan wanneer nieuwe films en series verwacht worden in onze wekelijkse Streamwijzer Top 10, dus neem ook zeker eens een kijkje bij die artikelen.


Synopsissen: Canal+ Series

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.