Er is weer een nieuwe streamingdienst in Nederland: CANAL+ is nu live

Onlangs kondigden we al aan dat CANAL+ in aantocht was. Vandaag is het zover en is de nieuwe streamingdienst gelanceerd in Nederland. Vanaf nu kunnen Nederlandse streamers hier dus kijken naar een hele hoop grote films en series van Europese bodem. De huidige streamingdienst Canal+ Series wordt vervangen door deze nieuwe videodienst.

Dit kun je verwachten van CANAL+

CANAL+ was eerder al beschikbaar in ons koude kikkerlandje, was toen een tijdje weg en keert vandaag terug in het Nederlandse streaminglandschap, mét nieuwe ambities. Internationaal gezien is de streamingdienst al actief in vijftig landen, waar inmiddels meer dan 25 miljoen abonnees verzameld zijn.

De streamingdienst heeft twee pijlers: hun content is van hoge kwaliteit en heeft een Europese focus. Zo is de populaire filmdistributeur Dutch FilmWorks, die verantwoordelijk was voor recente topfilms als De Vuurlinie en Expend4bles, aan de streamingdienst verbonden. Ook kunnen we voor films en series van STUDIOCANAL, SPI International (Film1 & FilmBox), Fremantle, NPO, Lionsgate, Lumière en zelfs videodienst Viaplay terecht bij het nieuwe platform. Over het aanbod zegt de CEO van CANAL+ International het volgende:

“Met onze ervaringen uit andere gebieden, de sterke relaties met contentleveranciers en grote belanghebbenden, zijn we ervan overtuigd dat we de klanten iets nieuws kunnen bieden. Vooral de combinatie van lineaire tv, sport, films en series maakt de CANAL+ propositie onderscheidend en uniek.”
– Jacques Du Puy, CEO CANAL+ International

Wat kost CANAL+?

Een abonnement op CANAL+ gaat je €4,99 per maand kosten. Ben je nog niet helemaal overtuigd door het aanbod? Dan kun je de bibliotheek eerst even uittesten, want er is sprake van een gratis proefperiode van 7 dagen. Daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar. Een jaarabonnement kost je op dit moment slechts €49,90 p/j, waardoor je een tientje bespaart.

Ook goed om te weten: de app van CANAL+ is geschikt voor twee gebruikers tegelijkertijd en daarnaast is het downloaden van titels mogelijk, zodat je zonder wifi-verbinding kunt genieten van de films en series.

🚨 Lees ook: 5 vragen en antwoorden over de nieuwe streamingdienst CANAL+

CANAL+ ook beschikbaar bij Ziggo

CANAL+ is sinds maandag 4 december beschikbaar via de bekende appstores, maar ook bij launching partner Ziggo. Dit betekent dat Ziggo-klanten de app sinds vanmorgen in de Mediabox Next en Next Mini kunnen vinden. Daarnaast is het film- en serieaanbod ook beschikbaar voor bestaande en nieuwe klanten met een Canal Digitaal tv-product. CANAL+ neemt namelijk de plaats in van het reeds bestaande platform Canal+ Series. De TV App wordt op 29 januari 2024 omgedoopt tot CANAL+.

Morgen wordt er tot slot ook nog een nieuwe zender gelanceerd: CANAL+ Action. Klanten met een Canal Digitaal tv-product vinden deze zender vanaf 5 december op kanaal 22. Hier kun je 24 uur per dag actiefilms en -series verwachten.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.