Betalingsmethode CANAL+: is zonder creditcard of PayPal mogelijk?

Er is weer een splinternieuwe streamingdienst beschikbaar: CANAL+. Dit platform brengt een hele hoop exclusieve en kwalitatieve content naar de Nederlandse streamer. Grote kans dat jij misschien ook wel een kijkje wil nemen. Maar bij de registratie blijkt voor veel mensen dat iDeal niet onder de betaalmogelijkheden valt, omdat er enkel om een creditcard of PayPal gevraagd wordt. Wij leggen uit hoe dat precies zit en wat je daar eenvoudig en snel aan kunt doen.

Wat is CANAL+?

CANAL+ is een nieuwe streamingdienst in Nederland die twee pijlers heeft: hun content is van hoge kwaliteit en heeft een Europese focus. Je gaat hier films en series vinden van distributeurs als Dutch FilmWorks, STUDIOCANAL, SPI International (Film1 & FilmBox), Fremantle, NPO, Lionsgate, Lumière en zelfs videodienst Viaplay.

De kosten zijn ook al bekend. Voor CANAL+ betaal je €4,99 per maand of €49,90 per jaar. Ben je nog niet helemaal overtuigd door het aanbod? Dan kun je de bibliotheek eerst even uittesten, want er is sprake van een gratis proefperiode van 7 dagen als je kiest voor een maandabonnement.

🚨 Lees ook: 5 vragen en antwoorden over de nieuwe streamingdienst CANAL+

Dit zijn de betalingsmogelijkheden van CANAL+

Als je besluit een abonnement op CANAL+ te nemen, dan is het heel eenvoudig om je te registreren. Op de website van CANAL+ kun je kiezen tussen een maand- of jaarabonnement. Vervolgens is het tijd om je gegevens in te vullen en de betalingsmethode te kiezen. CANAL+ heeft op dit moment drie mogelijkheden: MasterCard, Visa en PayPal.

In Nederland betalen wij normaal gesproken vooral met iDeal, maar dit is dus niet mogelijk bij CANAL+. De streamingdienst is namelijk onderdeel van een grote internationale partij en die heeft op dit moment zijn betalingssysteem nog niet volledig kunnen afstemmen op de Nederlandse markt, waar wij dus vooral gebruikmaken van een debitcard voor betalingen. In een interview liet de Country Manager weten dat iDeal echter pas in het voorjaar van 2024 zal worden geïmplementeerd “en hopelijk iets eerder.”

Zo neem je toch een abonnement bij CANAL+ en kun je afrekenen

Betalen met iDeal is dus nog niet mogelijk, maar dit probleem is wel heel eenvoudig op te lossen door een virtuele prepaid creditcard aan te vragen. Dat kan bijvoorbeeld kosteloos hier op de officiële website van bunq.

Als je een rekening bij die bank opent, dan kun je een digitale creditcard krijgen in een app die voldoet aan het betalingssysteem van CANAL+. Je kunt hier simpelweg geld op zetten vanaf je debitkaart (normale Nederlandse rekening) en vervolgens kun je je abonnementskosten betalen met het betalingssysteem van bunq. Via de onderstaande link kun je hem meteen kosteloos aanvragen.

Vraag direct de gratis virtuele bunq creditcard aan 💳

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.