JA, IK WIL! 10x kijktips over bruiloften om lekker bij weg te zwijmelen

Het is tijd om lekker weg te zwijmelen bij wat programma’s, films en series over trouwen en bruiloften. JA, DAT WIL IK! In dit artikel vind je 10 kijktips over bruiloften op de streamingdiensten Netflix, discovery+, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video. Dat varieert van heerlijke realityprogramma’s tot grappige films en nog heel veel meer. Veel kijkplezier!

10x Programma’s, films en series over bruiloften om online te kijken op streamingdiensten in Nederland

Bekijk hieronder onze 10 kijktips voor programma’s, films en series over bruiloften en trouwen op Netflix, discovery+, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. The Big Day (Netflix)

Voor zes verloofde koppels begint het lang en gelukkig leven op een spectaculaire manier in deze oogverblindende kijk op India’s miljardenindustrie voor bruiloften.

Deze week is er een gloednieuw seizoen van The Big Day op Netflix verschenen, waardoor je nu naar allebei de delen van de serie kunt kijken op de streamingdienst.

2. My Big Fat American Gypsy Wedding (discovery+)

Er is geen wereld waar de bruiloft zo belangrijk is als die van zigeuners. Al vanaf het moment dat een zigeunermeisje geboren wordt, zijn de ouders bezig met het plannen van de bruiloft. Kosten noch moeite worden gespaard om deze dag tot de allermooiste te maken. Het is een wereld waar eeuwenoude tradities en moderne mode elkaar ontmoeten en waar extravagant en blingbling de boventoon voeren.

In de serie ‘My Big Fat American Gypsy Wedding’ krijgen we volledige toegang tot deze bijzondere gemeenschappen die normaal voor buitenstaanders gesloten zijn. We zien hoe vaders er alles aan doen om de juiste man te vinden voor hun dochters en hoe de bruiden toeleven naar de dag waar ze al hun hele leven van gedroomd hebben; met jurken die groter, sierlijker en bijzonderder zijn dan je ooit gezien hebt.

Op discovery+ zijn alle 6 de afleveringen van het eerste seizoen van MBFAGW verschenen op 23 maart 2021. Via de groene knop hieronder begin je direct met kijken.

3. Married At First Sight (Videoland)

Realityprogramma waarin singles die elkaar nog nooit hebben gezien na wetenschappelijk onderzoek met elkaar worden gematcht. De deelnemers, die door een team van drie experts aan elkaar gekoppeld zijn, zien elkaar voor het eerst op hun bruiloft.

De vele televisie-uitzendingen hebben MAFS een werkelijk fenomeen gemaakt. Momenteel kun je op Videoland naar seizoen 4, 5 en 6 van de serie kijken als je een abonnement op de streamingdienst hebt.

4. Say I Do (Netflix)

In deze reality show overwinnen koppels obstakels om hun liefde te vieren in verrassingshuwelijken die door drie experts in minder dan een week worden ontworpen.

Dit programma telt 1 seizoen en is momenteel volledig online te bekijken. Doordat het een Original-serie van de streamingdienst is, staat hij exclusief in het aanbod van Netflix.

5. Jaimie: In The Vaes Lane (discovery+)

Het leven van Jaimie Vaes is met recht hectisch te noemen en zit vol contrasten, zoals te zien is in de serie. Het ene moment is ze druk in haar rol als zorgzame moeder en verantwoordelijk voor het huishouden, het andere moment staat ze vol ‘glam’ voor honderden flitsende camera’s aan de zijde van haar immens populaire vriend en aanstaande man, Jorik Scholten, beter bekend als Lil Kleine.

Ondertussen zit ze ook nog midden in een verbouwing van haar Amsterdamse huis, terwijl ze druk is met de voorbereidingen van haar geplande huwelijk waar natuurlijk ook een hoop bij komt kijken. We krijgen een heel persoonlijk inkijkje in het even hectische als uitbundige leven van Jaimie, haar gezin, familie en goede vrienden Koen Kardashian en Estelle Cruijff.

In onze recensie lees je wat wij vonden van de realityserie Jaimie: In The Vaes Lane op de weg naar haar huwelijk. Het tweede seizoen zal vanaf 15 juli op discovery+ te zien zijn met elke week een nieuwe aflevering en het eerste seizoen is nu al compleet online op het video on demand-platform te bekijken.

6. Marriage or Mortgage (Netflix)

Getrouwd of single, we hebben het allemaal gehoord. “Je zou een huis kunnen kopen voor de prijs van dat huwelijk!” Maar heb je er ooit bij stil gestaan, wat als je dat echt zou doen?

Deze gloednieuwe en opvallende Netflix-serie verscheen begin 2021 online en scoorde direct mooie kijkcijfers en veel commentaar via sociale media. Het is dus absoluut mogelijk dat er een tweede seizoen zal volgen, maar hierover is nog niets officieel bevestigd.

7. Disney’s Fairy Tale Weddings (Disney+)

Een kijkje achter de schermen bij de sprookjeshuwelijken en unieke verlovingen die plaatsvinden op Disney-bestemmingen als Walt Disney World, Disneyland en Disney Cruise Lines. Van mode en producten tot entertainment en decors van topniveau: de kijker vangt een glimp op van het moderne sprookje dat Disney’s Fairy Tale Weddings al 25 jaar creëert.

Dit magische programma is natuurlijk in zijn geheel en exclusief via Disney+ te bekijken, waar je ook de Holiday Magic en Special afleveringen terug kunt vinden.

8. Bride Wars (Amazon Prime Video & Videoland)

Liv (Kate Hudson) en Emma (Anne Hathaway) zijn al jaren beste vriendinnen en gaan voor elkaar door het vuur. Beiden hebben ze hun huwelijksdag tot in de kleinste details geregeld. Een fout van de weddingplanner zorgt echter voor een probleem: hun bruiloft.

Soms is het ook lekker om een grappige film te kijken over bruiloften tussen alle realityprogramma’s. Daarom raden we je absoluut aan om eens een kijkje te nemen bij de hilarische film Bride Wars uit 2009 met Kate Kudson en Anne Hathaway, goed voor ruim 100.000 stemmen op IMDb.

9. Just Say Yes (Netflix)

Ongeneeslijk romantische Lotte ziet haar leven overhoop gehaald wanneer haar plannen voor een perfecte bruiloft in duigen vallen — net als haar zelfingenomen zus zich verlooft…

Deze splinternieuwe en oer-Hollandse film doet het sinds de lancering op vrijdag 2 april 2021 enorm goed in de hitlijsten. Wereldwijd weet Just Say Yes in allerlei landen in de Netflix Top 10 te komen, wat als Nederlandse film natuurlijk een enorme prestatie is.

10. Say Yes To The Dress Benelux (discovery+)

Say Yes To The Dress is in Nederland! Niemand minder dan bruidsexpert en jurkengoeroe Randy Fenoli helpt Nederlandse en Vlaamse bruiden om hun perfecte bruidsjurk te vinden. De fashion director van de beroemde Amerikaanse bruidszaak Kleinfeld Bridal assisteert ditmaal in bruidswinkel Koonings The Wedding Palace in het Noord-Brabantse Deurne.

Koonings is een van de grootste bruidsmodezaken van Europa en omvat meer dan 4500 m2 aan bruidsmode. De winkel is een echt familiebedrijf: de ambitieuze en jonge Ramona Poels runt de zaak, moeder Ineke is hoofdcoupeuse en Ramona’s zussen Natasja en Manuela werken ook in de winkel. Kunnen zij er samen met Randy voor zorgen dat de Nederlandse en Vlaamse bruiden ook ‘ja’ zeggen tegen de jurk?

Natuurlijk is de jurk één van de belangrijkste dingen van de hele bruiloft. Geniet daarom van de presentatie van Fred van Leer bij Say Yes To The Dress en kijk nu 5 seizoenen van het populaire programma op discovery+.

Meer films en series over bruiloften

Op alle streamingdiensten zijn wel een paar films en series over trouwen en bruiloften terug te vinden. Bekijk in ons artikel de beste streamingdiensten in Nederland en check vooral even in het aanbod van je video on demand-platforms wat voor grappige, romantische of oogverblindende bruiloftsshows er te vinden zijn.

Meer realityprogramma’s over trouwen

Als je graag meer realityprogramma’s over trouwen wilt kijken, dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij discovery+. Dat is de streamingdienst voor real-life entertainment en zij hebben een aparte categorie voor bruiloften & mode, waarin je alle relevante programma’s op de streamingdienst in dit genre kunt bekijken. Heel veel kijkplezier gewenst!