Hoe gaat het nu met Bruce Willis?

Zoals je misschien wel weet, heeft Bruce Willis Hollywood verlaten. De reden dat de 69-jarige acteur gestopt is met acteren, is dat hij lijdt aan een zeldzame vorm van dementie. Veel mensen vragen zich af hoe het nu met Bruce Willis gaat. Wij brengen je in dit artikel op de hoogte.

Bruce Willis is vanwege dementie gestopt met acteren

Bruce Willis brak in 1985 door met zijn rol in de serie Moonlighting en timmerde daarna heel wat jaren aan de weg. Zo kon je hem onder meer in Die Hard, The Sixth Sense en Pulp Fiction zien. Helaas heeft de Amerikaanse acteur zijn acteerkunsten nu noodgedwongen aan de wilgen moeten hangen, omdat hij ziek is geworden.

De familie van Bruce Willis maakte in februari 2023 bekend dat de acteur lijdt aan een zeldzame vorm van dementie. Welke ziekte heeft hij precies? Het wordt ook wel frontotemporale dementie (FTD) genoemd. Samengevat betekent dit dat de voorste delen van de hersenen beschadigd zijn. Dit heeft invloed op onder meer het gedrag, de spraak en de emoties van de patiënt, waardoor bijvoorbeeld praten niet goed meer gaat. De levensverwachting ligt meestal tussen de zes en acht jaar na diagnose.

Update: hoe het nu gaat met Bruce Willis

Op dit moment is Bruce Willis dus gestopt met acteren en richt hij zich op zijn familie, zoals op dochter Scout (links). Zijn situatie is volgens de laatste berichten niet verslechterd de laatste tijd en volgens zijn vrouw, Emma Heming, geniet hij nog altijd van het leven.

Dit vertelt ze in het onderstaande Instagram-bericht (rechts), dat ze plaatste naar aanleiding van een aantal nieuwsberichten die suggereren dat Bruce geen plezier meer heeft in het leven. Hun nieuwe hoofdstuk is volgens zijn vrouw “gevuld met liefde, verbinding, plezier en geluk”, ondanks dat er ook rouw en verdriet is.

Dit was Bruce Willis’ laatste film

We gaan Bruce Willis dus niet meer op het kleine of grote scherm zien. De laatste film die hij maakte heet Assassin en verscheen in 2023. Het draait om een geavanceerde microchiptechnologie waarmee het mogelijk is om tijdelijk een ander lichaam te bewonen. Perfect voor (huur)moordenaars, want zo is nooit terug te leiden wie er achter de daden zat. Als de man van een agent tijdens een geheime missie in coma raakt, neemt zij zijn lichaam over om wraak te nemen. Assassin is nu te streamen op Pathé Thuis.

→ Benieuwd? Bekijk Assassin direct op Pathé Thuis 🎥

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.