5 series om te kijken na ‘Bridgerton’ seizoen 3

Dearest reader, het is weer tijd voor de ton om op zoek te gaan naar een nieuwe ‘diamant van het seizoen’. Dat kan maar één ding betekenen: Bridgerton is terug op Netflix. Maar sinds donderdag 16 mei kijk je slechts naar de eerste vier afleveringen en vanaf dan is het wachten op de rest. Ben je er nou zó doorheen en smaakt het naar weer? Dan hebben wij 5 series om na Bridgerton te kijken voor je.

5x Series om na ‘Bridgerton’ te kijken

5. Mary & George (1 seizoen)

Dit jaar verscheen er een nieuw kostuumdrama op de streaming dat je niet mag missen. Het heet Mary & George en draait om een van de grootste schandalen die de Britse monarchie ooit heeft gekend. Het hoofdpersonage is gravin Mary Villiers van Buckingham, gespeeld door Julianne Moore. Zij heeft een ingenieus plannetje: als haar zoon (Nicholas Galitzine, van The Idea of You) nou koning James I verleidt, kunnen ze zich samen aansluiten bij de machtigste familie van het land. Ze zijn bereid om erg ver te gaan…

4. The Buccaneers (1 seizoen)

In The Buccaneers bevinden we ons in het Amerika van 1870. Een groep jonge vrouwen wordt naar Londen verscheept om daar met Britse mannen te trouwen. Hun uitbundige aanwezigheid in het pragmatische Engelse leven zorgt voor nogal een cultuurclash. Maar gelukkig bloeien er ook liefdes (en love triangles) op.

3. Sanditon (2 seizoenen)

Het enige onvoltooide manuscript van Jane Austen ooit is bekend onder de naam Sanditon—en dat is natuurlijk de perfecte bron voor een goed kostuumdrama. De maker van Bridget Jones’s Diary is aan de slag gegaan met het verhaal, dat draait om Charlotte Heywood. Zij verruilt het leven op het platteland voor de opkomende badplaats Sanditon. Daar blijken niet alle bewoners te zijn wie ze zeggen dat ze zijn…

2. Dickinson (3 seizoenen)

Je kent de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson misschien wel. Haar verhaal komt tot leven in de serie Dickinson, die je nu op Apple TV+ binget. Emily wordt als aspirant-schrijver gezien als een rebel. Haar ouders schamen zich voor haar, in de maatschappij is er eigenlijk geen plek voor haar passie. Toch blijft Emily haar dromen najagen. En, zoals we nu weten, met succes.

1. Great Expectations (1 seizoen)

De bedenker van Peaky Blinders als regisseur, The Crown-actrice Olivia Colman en Dunkirk-acteur Fionn Whitehead in de hoofdrollen en een verhaal dat gebaseerd is op een bestseller van Charles Dickens. Gooi dat allemaal in de blender en je krijgt de serie Great Expectations. We kijken hierin mee met de arme Pip, die plotseling een fortuin ontvangt van een vreemdeling en de échte prijs van rijkdom moet ontdekken.

Wanneer komt ‘Bridgerton’ seizoen 3B op Netflix?

Op donderdag 16 mei verschenen de eerste vier afleveringen van Bridgerton seizoen 3 op Netflix. Maar zoals je misschien wel weet, is dit seizoen opgedeeld in twee delen. De laatste vier afleveringen verschijnen dus iets later: in juni. Hieronder vind je het uitzendschema.

AfleveringTitelWeekdagDatum
1“Out of the Shadows”Donderdag16 mei 2024
2“How Bright the Moon”Donderdag16 mei 2024
3“Forces of Nature”Donderdag16 mei 2024
4“Old Friends”Donderdag16 mei 2024
5“Tick Tock”Donderdag13 juni 2024
6“Romancing Mister Bridgerton”Donderdag13 juni 2024
7“Joining of Hands”Donderdag13 juni 2024
8“Into the Light”Donderdag13 juni 2024

Verhaal en trailer van seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch.


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.