Opnames ‘Bridgerton’ seizoen 3 zijn van start gegaan (en deze personages staan centraal)

Fans van Bridgerton opgelet! Netflix en Shondaland hebben gisteren bekendgemaakt dat de opnames van het derde seizoen nu toch echt van start gegaan zijn. Het was even afwachten, aangezien het tweede seizoen al in maart dit jaar gelanceerd werd, maar nu is het zover. En we weten ook eindelijk welke personages centraal staan (spoiler: hiermee wijkt de serie voor het eerst af van de boeken van Julia Quinn).

Productie van ‘Bridgerton’ is gestart

Door middel van onderstaande tweet maakte Netflix gisteren bekend dat ze officieel zijn begonnen met het filmen van Bridgerton seizoen 3. Ook maken ze duidelijk welke personages centraal staan: Penelope Featherington (Nicola Coughlan) en Colin Bridgerton (Luke Newton). Nu die eerste haar langgekoesterde verliefdheid op die tweede eindelijk opgegeven heeft, moet ze op zoek naar een nieuwe man. Alleen moet ze daarvoor wel wat meer zelfvertrouwen krijgen, en wie kan haar daar beter mee helpen dan Colin?

Dat de serie nu het verhaal van Penelope en Colin vertelt, betekent dat er voor het eerst afgeweken wordt van de boeken van Julia Quinn. Bij haar draait het derde boek namelijk om Benedict.

Nieuwe personages in het derde seizoen

Samen met deze aankondiging stelt Netflix ons ook voor aan drie nieuwe personages die we in het derde seizoen gaan zien. Daniel Francis (Stay Close), Sam Phillips (The Crown) en James Phoon (Wreck) hebben zich aan de cast toegevoegd.

Overigens is het vierde seizoen van de serie ook al aangekondigd, dus het verhaal van Bridgerton is nog lang niet klaar. Wanneer we het derde seizoen kunnen verwachten, is nog niet duidelijk. Maar nu de productie op gang gezet is, komt de releasedatum natuurlijk steeds dichterbij. Onze verwachting is dat het in de lente of zomer van 2023 zover is, maar zodra we hier meer over weten hoor je het natuurlijk direct van ons. Houd onze website in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meer informatie over de serie

Bridgerton is een romantische en scherpzinnige serie van de makers van Scandal, Grey’s Anatomy en Private Practice en zit vol schandalen over onverwoestbare vriendschappen, familiebanden en onmogelijke liefde.

TitelBridgerton
SoortSerie
Jaar2020-
Duur4 seizoenen
CategorieDrama, Romantiek
IMDb7,3 uit 129.000 stemmen
MakersChris Van Dusen
CastAdjoa Andoh, Julie Andrews, Lorraine Ashbourne, Jonathan Bailey, Ruby Barker, Sabrina Bartlett, Harriet Cains, Bessie Carter, Nicola Coughlan, Phoebe Dynevor, Ruth Gemmell, Florence Hunt, Claudia Jessie, Ben Miller, Luke Newton, Regé-Jean Page, Golda Rosheuvel, Luke Thompson, Will Tilston, Polly Walker, Simone Ashley, Charithra Chandran, Shelley Conn, Martins Imhangbe, Calam Lynch, Rupert Young
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.