Liefhebbers van romantische dramaseries als Virgin River en Outlander waren uitzinnig van vreugde toen er een nieuwe hitserie aan bleek te komen bij Netflix: Bridgerton, gebaseerd op de gelijknamige boeken van Julia Quinn. De verwachtingen waren hoog en de komst van de serie werd met veel bombarie aangekondigd, maar dat bleek allemaal niet voor niets. De kijkcijfers laten zien dat 63 miljoen huishoudens naar Bridgerton hebben gekeken in de eerste vier weken sinds de lancering, wat de serie nu al de nummer 5 best bekeken Netflix Original-serie aller tijden maakt!

Waanzinnige kijkcijfers voor Bridgerton: 63 miljoen huishoudens

Maar liefst 63 miljoen huishoudens hebben in de vier weken na de lancering naar de romantische dramaserie Bridgerton gekeken. Dat nieuws heeft de streamingdienst in een tweet naar buiten gebracht.

Wat belangrijk is om te weten, is hoe deze kijkcijfers door Netflix gemeten worden. Zo telt de streamingdienst een kijkend huishouden als een account dat tenminste 2 minuten van een aflevering van de serie bekeken heeft. Je kunt je vraagtekens zetten bij hoe representatief dit getal is voor het aantal mensen dat de serie daadwerkelijk uit heeft gekeken, maar aan de andere kant natuurlijk ook hoeveel mensen met elkaar op één beeldscherm streamene.

Nu al op vier na best bekeken Netflix Original-serie ooit

De enige Netflix Original-series waarvan we weten dat ze in de eerste vier weken na hun release net zo goed of beter zijn bekeken, zijn de avontuurlijke serie The Witcher uit 2019, het derde seizoen van sciencefictionserie Stranger Things uit 2019, het vierde seizoen van de Spaanse serie La Casa de Papel in 2020 en de documentaireserie Tiger King uit 2020. Hiermee weet Bridgerton dus de vijfde plaat in de ranking van best bekeken Netflix Original-series ooit te behalen. Een ontzettend knap resultaat.

Tweede seizoen van Bridgerton

Er is nog geen officiële vernieuwing bekendgemaakt, dus we weten nog niet zeker of er een seizoen 2 van Bridgerton in de pijplijn zit. Toch durven wij er als redactie wel een wedje op te leggen en wel om de volgende twee redenen.

Ten eerste geven de statistieken aan dat de serie nu al een ongekend succes is met een #5-notering in de Netflix Original-kijkcijfers en een tweede seizoen lijkt dan ook absoluut voor de hand te liggen. Hoe meer abonnees een serie streamen, hoe meer geld de titel in feite oplevert en hoe interessanter het is voor Netflix om een vervolgseizoen te produceren.

Ten tweede heeft Nicola Coughlan, de actrice die de rol van Penelope Featherington vertolkt, tegenover Variety het volgende verklaard als antwoord op de vraag wat ze weet van een tweede seizoen: “We hopen allemaal dat de serie verlengd wordt. Het is een waar genot om te maken en de kritiek is voorbij onze stoutste dromen. Maar totdat de Netflix goden naar beneden komen en ons zegenen, weten we het niet. Als het gaat zoals de boeken gaan, zou seizoen 2 logischerwijs meer over het verhaal van Anthony Bridgerton gaan en dat zou ik graag willen omdat het de show zo fris houdt en een totaal ander perspectief zou geven. Anthony is zo’n ander karakter dan Daphne.”

Verhaal, trailer en details van de serie

Deze serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks en volgt de acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton op hun zoektocht naar liefde.

Trailer

Bridgerton | Officiële trailer | Netflix

Details

Titel: Bridgerton
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Drama, Romantiek
Makers: Chris Van Dusen
Cast: Adjoa Andoh, Julie Andrews, Jonathan Bailey
IMDb: 7.4 uit 26.710 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix
Meer over Bridgerton op Streamwijzer vind je hier