Nieuw op Disney+: true crime-film ‘Boston Strangler’ met Keira Knightley

In de jaren zestig was er een seriemoordenaar actief die in Boston dertien vrouwen vermoordde. Loretta McLaughlin was de onderzoeksjournalist die alle moorden aan elkaar wist te verbinden en daarmee de identiteit van de gruwelijke ‘Boston Strangler’ achterhaalde. Over haar leven is nu de true crime-film Boston Strangler gemaakt, die sinds vandaag op Disney+ staat.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Gruwelijke seriemoordenaar in ‘Boston Strangler’

Boston, de jaren zestig. Loretta McLaughlin werkt als verslaggever voor een Amerikaanse krant en merkt dat de stad waarin ze woont in de ban is van een seriemoordenaar die steeds meer slachtoffers eist. Samen met haar collega Jean Cole besluit ze op onderzoek uit te gaan. Hoewel de twee tegengehouden worden door het hardnekkige seksisme in die tijd, zijn ze vastbesloten de identiteit van de zogenaamde Boston Strangler te achterhalen. Ook als deze zoektocht naar de waarheid ervoor zorgt dat hun eigen levens op het spel komen te staan.

De hoofdrollen worden vertolkt door Keira Knightley (Pirates of the Caribbean) en Carrie Coon (Gone Girl), met andere grote rollen voor Oscarwinnaar Chris Cooper (American Beauty) en Alessandro Nivola (Amsterdam). De film werd geregisseerd door Matt Ruskin (Crown Heights), maar ook topregisseur Ridley Scott—die ons onder meer trakteerde op Gladiator, Hannibal en The Martian—werkte achter de schermen mee. Dat belooft veel goeds!

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Matt Ruskin en Ridley Scott zijn verantwoordelijk voor de regie
2️⃣ Topacteurs Keira Knightley, Chris Cooper en Carrie Coon in de hoofdrollen
3️⃣ Gebaseerd op een intrigerend, waargebeurd verhaal

‘Boston Strangler’ is sinds vandaag te zien op Disney+

Disney+ heeft de gloednieuwe true crime-film op vrijdag 17 maart aan haar aanbod toegevoegd. Wil je meer weten over de Boston Strangler? ABC News heeft een podcast gemaakt over de gruwelijke seriemoordenaar waarin het verhaal door middel van informatie uit het archief en interviews met familieleden en betrokkenen verteld wordt, onder leiding van gerenommeerde journalist Dick Lehr. Er zijn nu drie afleveringen van de true crime-podcast genaamd Truth and Lies: The Boston Strangler te beluisteren.

Meer informatie over de film

Boston Strangler is een waargebeurde misdaadthriller over de baanbrekende journalisten die in de jaren zestig van de vorige eeuw het verhaal van de beruchte Boston Strangler-moorden naar buiten brachten. De film volgt Loretta McLaughlin, een verslaggever voor de Record-American, die als eerste journalist de Boston Strangler-moorden aan elkaar linkt. Terwijl de mysterieuze moordenaar steeds meer slachtoffers maakt, probeert Loretta samen met collega en vertrouweling Jean Cole haar onderzoek voort te zetten, maar het duo wordt belemmerd door het alomtegenwoordige seksisme in die periode. Ondanks het grote persoonlijke risico gaan McLaughlin en Cole erachteraan en zetten ze hun leven op het spel om de waarheid te achterhalen.

TitelBoston Strangler
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 53 minuten
TaalEngels
CategorieThriller, Drama
RegisseurMatt Ruskin
CastKeira Knightley, Carrie Coon, Alessandro Nivola, David Dastmalchian, Bill Camp, Morgan Spector

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.