Borussia Dortmund – Ajax: live kijken op tv en online | 6 augustus 2023 | Oefenwedstrijd

De zomerstop is na vandaag écht officieel voorbij, want de ploegen uit de Eredivisie trainen alweer een paar weken lang keihard en sluiten dit weekend hun reeks oefenwedstrijden af. Voor de ploeg uit onze hoofdstad gebeurt dit met een absolute klapper van een match. Benieuwd wanneer en waar je Borussia Dortmund – Ajax kunt kijken? Deze partij wordt gespeeld op zondag 6 augustus 2023 om 17:00 uur op grondgebied van de thuisploeg in Dortmund: het Signal Iduna Park. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

Borussia Dortmund – Ajax online kijken: live stream op zondag 6 augustus 2023 om 17:00 uur

Over slechts zes dagen zal het speelschema van Ajax in de Eredivisie alweer beginnen. Maar voordat de Amsterdamse ploeg hieraan kan starten, staat er eerst nog één laatste oefenwedstrijd op het programma. De uitzendingen van de volledige reeks vriendschappelijke wedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn ditmaal aangekocht door Ziggo Sport, zo blijkt uit de programmagids. Ze zijn dus niet bij ESPN te zien, zoals wel het geval is bij de daadwerkelijke Eredivisie-partijen. De match tussen het team uit onze hoofdstad en de tegenstanders uit Duitsland wordt zondag om 17 uur dan ook op tv uitgezonden via hoofdkanaal Ziggo Sport en bij andere providers aanvullend via Ziggo Sport Select. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Borussia DortmundAjax bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder worden de vriendschappelijke wedstrijden van Ajax in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar als Select via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 ESPNDe TV App van Canal Digitaal maakt het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week. De oefenwedstrijd van Borussia Dortmund tegen Ajax stream je er dus niet, maar alle andere aankomende matches tijdens het Eredivisie-seizoen wél. 👉 Bekijk nu alle Eredivisie-wedstrijden van Ajax bij ESPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Eredivisie er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Eredivisie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
Inspired by the diamonds of the club’s past, present and future | Our Third Kit 23/24 💎

Opstellingen van Borussia Dortmund en Ajax tijdens deze oefenwedstrijd

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze vriendschappelijke wedstrijd. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Borussia Dortmund vs. Ajax staat zondag om 17:00 uur op de planning, dus we hoorden rond 16u wie de (onderstaande) basisspelers zijn.

🟡 Opstelling Borussia Dortmund: Meyer; Reyerson, Süle, Hummels, Bensebaini; Can; Brandt, Reus, Sabitzer, Malen; Haller

⚪️ Opstelling Ajax: Rulli, Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Taylor, Tahirovic, Klaassen; Kudus, Brobbey, Bergwijn

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Borussia Dortmund vs. Ajax

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Borussia Dortmund Ajax oefenwedstrijd 6 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.