5 bordspellen om met bekende film- en seriepersonages te spelen

Heb jij je tijdens het spelen van een bordspelletje weleens afgevraagd welk bekende film- of seriepersonage je nu echt om hulp zou vragen als het zou kunnen? Wij wel. Als we Dungeons & Dragons zouden spelen, dan zouden we natuurlijk een brief naar Stranger Things‘ Hawkins sturen en voor een potje schaken roepen we uiteraard de hulp in van Beth Harmon uit The Queen’s Gambit. In samenwerking met de bordspellenwebsite Unbox Now zetten we in dit artikel nog 5 andere bordspellen om met bekende film- en seriepersonages te spelen op een rijtje. Meer informatie over de spellen en de websites waar ze verkrijgbaar zijn, is onder andere terug te vinden op de website Unbox Now via de onderstaande rode knop.

5x Bordspellen en de film- of seriepersonages waarmee je ze gegarandeerd wint

5. Dixit met Ted Mosby

Tijdens het spelen van Dixit draait het om de kunst van het vertellen. Elke beurt neemt één speler de rol van ‘Verteller’ op zich en moet diegene een kaart met een afbeelding door middel van een woord, zin, gebaar of rijmpje omschrijven. De anderen leggen een kaart van hun eigen stapel op tafel die in de buurt komt van de beschrijving, en vervolgens moeten de spelers raden welke kaart van de Verteller is.

Met Ted Mosby uit de Disney+-serie How I Met Your Mother win je dit spel zeker. Wie vervult de rol van de Verteller nou beter dan de man die negen seizoenen lang honderden verhalen aan zijn kinderen verteld heeft? Hij beschikt zeker weten over genoeg creativiteit en verbeeldingskracht om ook de kaarten van dit spel om te zetten in een mooi verhaal, zodat jij de winst achter je naam kan zetten.

4. Perudo met Marty Byrde

Om Perudo te spelen moet je stalen zenuwen hebben en het niet erg vinden om een gokje te wagen. Daarom denken we dat je dit spel het beste kunt spelen met Marty Byrde uit de Netflix-serie Ozark. Ook hij heeft in de inmiddels 4 seizoenen tellende serie al bewezen dat hij met zijn risicovolle handelspraktijken wel van een gokje houdt. En met zijn pokerface zit het wel goed. Met Marty Byrde aan je zijde bluf je je dus gemakkelijk door dit spel heen.

Dit is belangrijk bij het spelen van Perudo. Je werpt de dobbelstenen, gluurt naar je eigen score en gokt hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal er minimaal op tafel liggen. Je kunt dicht bij de waarheid gaan zitten, maar de andere spelers ook misleiden door te bluffen. De volgende speler moet overbieden. Als je bluf doorzien wordt, wordt de dobbelstand gecontroleerd en kun je een van je dobbelstenen verliezen. Zet je pokerface dus maar op!

3. Time’s Up! Party met Thad Castle

Time’s Up! Party ga je natuurlijk niet spelen met iemand die níét van een feestje houdt. Dit is een echt gezelschapsspel waarbij ad rem zijn en snel kunnen schakelen belangrijke eigenschappen zijn. Iedere ronde moet je team de begrippen op de spelkaarten raden door een beschrijving te geven, een woord te noemen of het begrip uit te beelden.

Voeg feestbeest Thad Castle, uit Blue Mountain State en The Rise of Thadland (momenteel te zien bij Viaplay), toe aan je team om meer kans te maken op de winst. Met zijn toewijding aan zijn footballteam heeft hij al bewezen dat hij er alles aan zal doen om te winnen. In combinatie met zijn spontaniteit zorgt dit ervoor dat je dit coöperatieve kaartspel gegarandeerd niet verliest én dat het feestje waarop je dit spel speelt net even wat leuker wordt.

2. Ticket to Ride met Thomas Shelby

Bij een van de populairste bordspellen van de laatste tijd, Ticket to Ride, is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk steden met elkaar verbindt met behulp van locomotieven, veerboten en tunnels. Welke speler weet de meeste routes op de bestemmingskaarten te volbrengen en het beste treinnetwerk te ontwerpen?

Thomas Shelby uit de hitserie Peaky Blinders, momenteel te streamen via Netflix, is de uitgewezen persoon om dit spel mee te winnen. Wie kan je nou beter helpen met het verbinden van treinpunten dan de man die een criminele bende leidde in de tijd dat Europa steeds meer verbonden raakte? Bovendien weet je met behulp van Thomas Shelby zeker dat je je hoofd koel houdt en dat is belangrijk, want met dit onverwachte spel blijft het tot het einde onduidelijk wie de winnaar is. Samen werken jullie beheerst naar de overwinning toe.

1. Exploding Kittens met Sydney Novak

Tijdens het spelen van Exploding Kittens is het belangrijk om geen exploderende kat te treffen. Daarvoor gebruik je kaarten om jezelf te verdedigen, katten af te leiden of een beurt over te slaan. Er komen geiten en laserstralen langs, dus voor dit spel heb je een goede dosis foute, verwrongen humor nodig. Met Sydney Novak uit de Netflix-serie I Am Not Okay With This zit je daarom wel goed.

De serie en het spel delen eenzelfde absurdistische ondertoon en eigenzinnigheid. En er is nog een reden waarom I Am Not Okay With This écht iets met Exploding Kittens te maken heeft, maar we zullen niet verklappen wat dat is. Daarvoor moet je de serie zelf maar bekijken op Netflix.

Meer spellen op de website van Unbox Now

Op UnboxNow.nl vind je nog veel meer bordspellen voor de hele familie. Hiermee speel je, met of zonder je favoriete personages in je achterhoofd, om de winst. Bij alle spellen is aanvullende informatie te vinden, waaronder een beschrijving, het minimale en maximale aantal personen, de minimale leeftijd en de complete handleiding. Daarnaast vind je bij elk spel een knop naar de webwinkels die de game in hun aanbod hebben opgenomen, zodat je hem direct kunt bestellen. Alvast heel veel speelplezier gewenst!

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.