Borat Subsequent Moviefilm (2020) is nu te zien op Amazon Prime Video

Streamingdienst Amazon Prime Video heeft met steracteur Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat, weer een nieuwe topper binnengehaald voor een Amazon Prime Video Exclusive film. Schrik niet, want de titel van de film is voluit: Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan of kortgezegd Borat Subsequent Moviefilm aka Borat 2. Sinds 23 oktober 2020 is de film exclusief bij Amazon’s streamingdienst te zien.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Borat 2 waant zich in een bad van controverse

Wat een zekerheid is, is dat Borat Subsequent Moviefilm al veel stof heeft doen opwaaien voor en zeker sinds de release. Sacha Baron Cohen weet prima te overkomen dat mensen hem herkennen door verschillende vermommingen te dragen en laat zich niet tegenhouden door de Coronacrisis, maar gebruikt hem juist voor extra relevante content. Wel zijn er twee opvallende dingen gebeurd in de film.

Seksuele activiteiten van Rudy Giuliani (advocaat van President Donald Trump)

Het lijkt er sterk op dat de release van de film nauwkeurig gepland is. De film bevat namelijk een extreem gevoelig moment, waarin Rudy Giuliani (voormalig Amerikaanse openbare aanklager van het Zuidelijke District van New York en de advocaat van Amerikaans President Donald Trump) over lijkt te willen gaan tot seksuele activiteiten met een jonge actrice in de film.

De dubieuze scène heeft direct voor veel ophef gezorgd in de Verenigde Staten. Met de extra boodschap om te stemmen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, lijkt het er dus op dat de makers proberen om het Trump nog eens extra moeilijk te maken. Schandaal na schandaal begint toch op te tellen op een gegeven moment.

Borat zelf reageert op zijn bekende hilarische wijze in de onderstaande video op de ontstane controverse.

Overlijden van Dim Evans, een Joodse vrouw uit de film

Verder is er een scène waarin Borat een synagoge betreed in een opvallende outfit en met twee oudere Joodse dames aan de praat raakt. Het treurige feit dat één van deze twee vrouwen (Dim Evans) de week na de opnames is overleden, heeft nog een extra vervelende nasleep. De familie van Dim Evans heeft de filmmakers namelijk aangeklaagd, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de schok van de opnames haar het leven hebben gekost.

Het is belangrijk om hierover te vermelden dat de film is opgedragen aan Dim Evans, wat in de credits te zien is. Hoe het verder zal verlopen met deze rechtszaak, zal de tijd moeten leren. Wel is het overduidelijk dat de film veel stof heeft doen opwaaien.

Prime Video promoot de film volop

Wat in ieder geval een zekerheid is, is dat Amazon extreem veel tijd en geld heeft gestoken in de promotie van de film. Dat belooft nog heel wat voor de kijkcijfers!

Borat Subsequent Moviefilm (2020) op Amazon Prime Video in Nederland

Zijn er nog fans van Borat in de zaal? De hilarische comedian Sacha Baron Cohen speelde met zijn typetjes eerder al de sterren van de hemel in The Dictator, Brüno en natuurlijk Borat’s eerste film. Nu kunnen we in de bijzondere tijden van het Coronavirus zien hoe hij de Amerikanen op de hak neemt. Hieronder vind je het verhaal en de trailer. Veel kijkplezier!

Verhaal

Vervolgfilm van de komedie uit 2006 waarin de avonturen uit het echte leven van een fictieve Kazachse televisiejournalist met de naam Borat centraal staan.

Trailer


Details van de film

Titel: Borat Subsequent Moviefilm
Jaar: 2020
Soort: film
Categorie: Komedie
Directors: Jason Woliner
Schrijvers: Peter Baynham, Sacha Baron Cohen
Cast: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian, Rudy Giuliani
IMDb: Bekijk direct op IMDb
Trailer: Bekijk nu op YouTube
Bestel: Bekijk nu op Bol.com
Kijken: Bekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Het volledige aanbod van films en series op Amazon Prime Video in Nederland vind je bij de pagina Amazon Prime Video aanbod.