The Voice of Holland | BOOS (online uitzending BNNVARA) | YouTube

Met zijn online BNNVARA-programma BOOS heeft presentator Tim Hofman een enorm schokkende onthulling aan het licht gebracht. In een nieuwe afleveringvan bijna 1,5 uur, die te zien is sinds donderdag 20 januari 2022 (om 16:00 uur), bespreekt hij aantijgingen over seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het TV-programma The Voice of Holland. Hierin worden onder andere de naam van de bandleider (Jeroen Rietbergen, tevens de ex-vriendin van Linda de Mol) en coach Ali B. genoemd. Je kunt de uitzending hierboven direct online kijken.

Uitzending van online programma BOOS over The Voice of Holland op YouTube

In de aflevering worden vrouwen aan het woord gelaten die mee hebben gedaan aan The Voice of Holland en die aangeven dat ze nare situaties hebben meegemaakt met een aantal betrokkenen van de talentenjacht. Zij laten onder andere zien dat ze aangifte doen tegen Ali B. Ook wordt bekendgemaakt dat John de Mol al vanaf april 2019 afwist van het seksueel grensoverschrijdende gedrag van Jeroen Rietbergen en worden beschuldigingen over Marco Borsato’s gedrag tegen deelnemers geuit. Ook John de Mol, de baas van Talpa Network, komt aan het woord om vragen van presentator Tim Hofman te beantwoorden.

De afgelopen dagen is er een ware mediarel ontketend rondom de vreselijke onthullingen die door Tim Hofman’s programma naar buiten zijn gekomen. Zo is onder andere zangeres Anouk al opgestapt als coach. Eerder deze week kwamen ook al slachtoffers aan het woord in de talkshow van BEAU en deden zij hun verhaal over wat ze hebben meegemaakt bij de opnames en oefensessies van het programma. Hieronder bekijk je daarvan een aantal beelden en hier bij NLZIET is de volledige uitzending terug te zien.

Aflevering van BOOS over The Voice kon niet eerder worden gepubliceerd

Veel mensen lieten de afgelopen week online weten dat ze vonden dat de uitzending van BOOS eerder gepubliceerd moest worden vanwege de ophef in de media. Er werd nog steeds hard gewerkt aan de montage om zo’n compleet mogelijk verhaal naar buiten te kunnen brengen, maar de presentator liet via Twitter weten dat het wel van groot belang was om te wachten tot het geplande moment van donderdag 20 januari 2022 om 16:00 uur. De aflevering duurt uiteindelijk bijna 1,5 uur.

Tim Hofman, de presentator van het online programma, schreef dat in de onderstaande tweet: “we kunnen de uitzending niet halsoverkop uitzenden; dat RTL/I-TV koos voor nu al acteren, is aan hen en hun goedrecht. wij maken onze uitzending incl. wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnen komen zorgvuldig af. belangrijk, gezien de gevoeligheid van de zaken.”

Presentatie door Tim Hofman, gemaakt door BNNVARA

In het online BNNVARA-programma BOOS trekt Tim alles uit de kast voor mensen die boos zijn. Hij helpt je je zorgen op te lossen door de confrontatie aan te gaan met werkgevers, eigenaren van webshops, huurbaren en andere personen of instanties waar je een conflict mee hebt. Elke donderdag om 16:00 uur verschijnt er een nieuwe video op het YouTube-kanaal van BOOS.

Niet op TV, maar wel online te zien

Er waren tevens veel vragen over de aflevering van The Voice over BOOS die gingen over het lineair uitzenden van de aflevering op televisie vanwege de omvang en het belang van het onderwerp. BOOS is echter een online programma, waardoor het niet mogelijk is om op een Nederlandse TV-zender naar de uitzending te kijken. De onthullingen zullen enkel online via YouTube te zien zijn.


Afbeelding ter illustratie