Verrassing! Netflix zet bonusaflevering van ‘The Sandman’ online

Twee weken geleden lanceerde Netflix de gloednieuwe fantasyserie The Sandman en nu worden alle fans—en dat zijn er nogal wat!—verrast met een extra lange bonusaflevering. Kun jij geen genoeg krijgen van deze toffe serie, die gebaseerd is op de gelijknamige stripboeken van Neil Gaiman? Dan kun je nu dus nog even verder kijken.

Netflix verrast met tweedelige bonusaflevering van ‘The Sandman’

Precies twee weken na de lancering van The Sandman komt Netflix met een leuke verrassing. Vandaag hebben zij namelijk, als toevoeging op de op 5 augustus in één keer gelanceerde tien afleveringen, een elfde aflevering aan het aanbod toegevoegd. Dit kondigde het officiële Twitter-account van de serie vanmorgen aan.

Waar gaat de bonusaflevering van ‘The Sandman’ over?

De bonusaflevering vertelt twee korte verhalen: Dream of a Thousand Cats en Calliope. Een Siamese kat die droomt over een nieuwe wereld en een schrijver die wanhopig op zoek is naar inspiratie voor een nieuwe bestseller, komen Morpheus allebei tegen. De bonusaflevering is deels geanimeerd en duurt in totaal iets meer dan een uur. Grappig feitje: naast stemmen van bekende acteurs als Sandra Oh (Killing Eve) en James McAvoy (Split) kun je ook de bedenker Neil Gaiman terug horen in het geanimeerde gedeelte.

Dat de serie nu een bonusaflevering krijgt, is goed nieuws voor de fans. En dat zijn er veel, want de serie viel bij zowel kijkers als critici enorm goed in de smaak, met een 7,8 op beoordelingssite IMDb en een Rotten Tomatoes-score van 86%. Er is meer goed nieuws: na deze bonusaflevering hoeven we misschien ook nog geen afscheid te nemen van de serie. Neil Gaiman heeft namelijk in een interview met RadioTimes aangegeven dat er ook al plannen zijn voor een tweede seizoen.

Meer informatie over de serie

Na jaren gevangenschap begint Morpheus, de koning der Dromen, aan een reis door verschillende werelden om terug te vinden wat hem ontnomen is en om zijn macht te herstellen.

TitelThe Sandman
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieFantasy, Drama
IMDb7,8 uit 63.000 stemmen
MakersNeil Gaiman, David S. Goyer, Allan Heinberg
CastTom Sturridge, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Gwendoline Christie, Mason Alexander Park, Kirby Howell-Baptiste, Patton Oswalt, David Thewlis, Charles Dance, Joely Richardson, Stephen Fry, Donna Preston, Niamh Walsh, John Cameron Mitchell, Razane Jammal, Sanjeev Bhaskar, Vivienne Acheampong, Nina Wadia
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.