Populaire Netflix-serie ‘Bodyguard’ lijkt na drie jaar tóch tweede seizoen te krijgen

In 2018 werd de BBC-miniserie Bodyguard in één klap één van de best bekeken series van het jaar. In Nederland verscheen hij op de streamingdienst Netflix, waar de kijkcijfers ook uitstekend waren. Fans waren benieuwd of er een tweede seizoen zou volgen, maar kregen jarenlang helaas geen nieuws. Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen…

Bodyguard seizoen 2 lijkt er toch te komen op Netflix

Officieel werd Bodyguard uitgebracht als miniserie, waardoor we niet konden rekenen op een tweede seizoen. De show bleek echter een enorm kijkcijferkanon te zijn geworden. Nu, drie jaar later, weet de Britse website The Sun exclusief te melden dat er toch een seizoen 2 zal worden gemaakt door uitspraken van een contactpersoon in de televisie-industrie: “Mercurio (de maker) was steeds te druk bezig met Line of Duty om zich toe te leggen op Bodyguard II, en na het succes van de show werd Madden (David) opgepikt door Hollywood. Nu beide mannen beschikbaar zijn, is het creatieve proces van start gegaan en de BBC is blij dat het binnen de komende twee jaar werkelijkheid kan worden.”

Toch moeten we natuurlijk nog even afwachten wat de BBC hierover zegt, want een reactie op het artikel in The Sun blijft uit. Dat is niet ongebruikelijk wanneer informatie vanuit bronnen binnen de productie naar buiten is gelekt. Vooralsnog blijft officiële bevestiging echter uit.

Trailer van eerste deel

Het is alweer een paar jaar geleden, dus misschien heb je even een kleine opfrisser nodig. Hieronder vind je de trailer van seizoen 1 van Bodyguard om alvast in de stemming te komen voor de set vervolgafleveringen.

Verhaal en details van Bodyguard op Netflix

Bodyguard speelt zich af in en rond de gangen van de macht en vertelt het fictieve verhaal van David Budd (Richard Madden), een heldhaftige, maar wispelturige oorlogsveteraan die nu werkt als Specialist Protection Officer voor de Royalty and Specialist Branch (RasP) van de Londense Metropolitan Police Service. Wanneer hij de opdracht krijgt om de ambitieuze en machtige minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague (Keeley Hawes) te beschermen, wordt Budd verscheurd tussen zijn plicht en zijn overtuigingen. Verantwoordelijk voor haar veiligheid, kan hij haar grootste bedreiging worden? Bezoek Bodyguard op Netflix

Soort: Serie
Jaar: 2018
Seizoenen: 2 seizoenen
Categorie: Drama, Misdaad, Thriller
Maker: Jed Mercurio
Cast: Richard Madden, Keeley Hawes, Sophie Rundle, Gina McKee, Pippa Haywood
IMDb: 8,1 uit 106.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix