Bodyguard seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

In 2018 werd de BBC-miniserie Bodyguard in één klap één van de best bekeken series van het jaar. In Nederland verscheen hij op de streamingdienst Netflix, waar de kijkcijfers ook uitstekend waren. Fans waren benieuwd of er een tweede seizoen zou volgen, maar kregen jarenlang helaas geen nieuws. Nu zijn er nieuwe ontwikkelingen. Lees hier wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van Bodyguard seizoen 2 op Netflix.

Waar gaat het verhaal van Bodyguard over?

Bodyguard speelt zich af in en rond de gangen van de macht en vertelt het fictieve verhaal van David Budd (Richard Madden), een heldhaftige, maar wispelturige oorlogsveteraan die nu werkt als Specialist Protection Officer voor de Royalty and Specialist Branch (RasP) van de Londense Metropolitan Police Service. Wanneer hij de opdracht krijgt om de ambitieuze en machtige minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague (Keeley Hawes) te beschermen, wordt Budd verscheurd tussen zijn plicht en zijn overtuigingen. Verantwoordelijk voor haar veiligheid, kan hij haar grootste bedreiging worden? Bezoek Bodyguard op Netflix

Soort: Serie
Jaar: 2018
Seizoenen: 2 seizoenen
Categorie: Drama, Misdaad, Thriller
Maker: Jed Mercurio
Cast: Richard Madden, Keeley Hawes, Sophie Rundle, Gina McKee, Pippa Haywood
IMDb: 8,1 uit 106.000 stemmen
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Wanneer komt Bodyguard seizoen 2 op Netflix Nederland?

Officieel werd Bodyguard uitgebracht als miniserie, waardoor we niet konden rekenen op een tweede seizoen. De show bleek echter een enorm kijkcijferkanon te zijn geworden. Nu, drie jaar later, weet de Britse website The Sun exclusief te melden dat er toch een seizoen 2 zal worden gemaakt door uitspraken van een contactpersoon in de televisie-industrie: “Mercurio (de maker) was steeds te druk bezig met Line of Duty om zich toe te leggen op Bodyguard II, en na het succes van de show werd Madden (David) opgepikt door Hollywood. Nu beide mannen beschikbaar zijn, is het creatieve proces van start gegaan en de BBC is blij dat het binnen de komende twee jaar werkelijkheid kan worden.”

→ Vergelijkbare series met Bodyguard vind je hier 🍿

Komt er een Bodyguard seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

We weten op het moment van schrijven nog niets over de uiteindelijke duur van de serie, dus kunnen helaas nog niet ontkrachten of bevestigen dat er een derde seizoen van Bodyguard zal worden gemaakt. Wanneer we meer te horen krijgen, melden we het op de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van Bodyguard seizoen 2?

Er zijn nog geen beelden van het tweede seizoen van Bodyguard, maar hieronder kun je wel de beelden van S1 kijken om alvast in de stemming te komen.