Goed nieuws: Nederlandse serie ‘Bodem’ krijgt een tweede seizoen

De afgelopen weken keek je iedere maandagavond naar de nieuwe Nederlandse serie Bodem. Inmiddels zijn alle zes de afleveringen uitgezonden, maar misschien smacht je net als vele andere kijkers wel naar meer. Gelukkig is er goed nieuws: er komt een tweede seizoen aan.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

‘Bodem’ krijgt een tweede seizoen

In Bodem staat het leven van de 37-jarige Cat centraal. Door een vervelende gebeurtenis in haar verleden, vindt ze het moeilijk om op het juiste pad te blijven. Het eerste seizoen bestond uit zes afleveringen die inmiddels allemaal uitgezonden zijn. Maar daar blijft het dus niet bij! In gesprek met BNNVARA heeft hoofdrolspeelster en regisseur Eva Crutzen namelijk aangegeven dat het tweede seizoen al in de maak is. Dit zegt ze over de nieuwe afleveringen:

🗣️ “Een kleine spoiler dan: in seizoen 2 zit wat meer groei. Of tenminste, ik waag een poging om er wat meer groei in te krijgen. Maar het mag niet te veel zijn, want dat vind ik ongeloofwaardig.”
– Eva Crutzen

Op dit moment weten we dus wel dát er een Bodem seizoen 2 komt, maar wanneer we ernaar kunnen kijken is onbekend. In het interview geeft Crutzen aan dat ze eerst het theater nog ingaat, dus de kans is groot dat we er minstens twee jaar op moeten wachten…

Kijkers waren erg enthousiast over ‘Bodem’

Veel kijkers zullen blij zijn met dit nieuws, want Bodem was volgens velen een echte aanrader. Op social media regende het de afgelopen weken dan ook lovende reacties. Hieronder bekijk je er een greep uit.

Verhaal en trailer van de serie

In BODEM volgen we het destructieve leven van de 37-jarige Cat. Mensen om haar heen maken zich zorgen. Cat niet. Door een groot verlies binnen de familie, waar vooral niet over gepraat wordt, is van een gezin nog maar nauwelijks sprake. Haar moeder ís een paniekaanval. Haar vader heeft zich als zelfbenoemde coach gestort op het schrijven van zelfhulpboeken. Ondertussen gaat zo’n beetje iedereen om Cat heen zich voortplanten, promotie maken en settelen. Terwijl ze allemaal voor haar gevoel hysterisch hun best doen om gezien te worden, doet zij er alles aan om zoveel mogelijk te verdwijnen. Verdwijnen in de nacht, onder water, in haar hoofd.


Synopsis: BNNVARA

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.