Boba Fett keert terug in The Mandalorian seizoen 2 op Disney+

Verrassing! Het tweede seizoen van The Mandalorian is afgetrapt op streamingdienst Disney+ en er keert een geliefd personage terug in de Star Wars saga: Boba Fett! Heb je de nieuwste aflevering van de Star Wars-serie nog niet gezien? Via de rode knop hieronder begin je direct met streamen.

Let op: als je bang bent voor spoilers, is het misschien verstandig om niet verder te lezen. Begin dan gewoon direct met streamen via de onderstaande knop.

Boba Fett in The Mandalorian seizoen 2 op Disney+

In het eerste seizoen van The Mandalorian werd al een tipje van de sluier opgelicht over de komst van Boba Fett, toen iemand sporen droeg op zijn schoenen. Dat is kenmerkend aan het harnas van Boba Fett.

Aan het einde van de eerste aflevering van seizoen 2 komt er een kale man in beeld die over de dubbele zonsondergang uitkijkt. Hij is naar alle waarschijnlijkheid Boba Fett, al is het nog niet officieel bevestigd in het verhaal.

De acteur die in beeld is, is Temuera Morrison. Hij heeft eerder al de vader van Boba, de legendarische bounty hunter Jango Fett, gespeeld in de Star Wars prequels. Aangezien Boba een kloon is van Jango, lijkt het logisch dat deze rol door dezelfde acteur wordt vertolkt. Overigens was de acteur ook al de stem van Boba Fett in de speciale edities van de Star Wars saga.

Het is natuurlijk mogelijk dat het hier niet om Boba Fett gaat, maar bijvoorbeeld om nog een nieuwe kloon die in het verhaal niet bekend is. Aangezien Boba Fett een publiekslieveling is en Disney+ flink scoort met The Mandalorian, lijkt het echter logisch dat ze dit karakter terug in het verhaal hebben willen brengen. Zo werd dit eerder al gedaan door The Child, in feite lijkend op een jonge versie van de bekende Yoda en hierdoor de bestempeld als Baby Yoda, in het verhaal in te bouwen. Ook past zijn verschijnen natuurlijk goed in de verhaallijn van de serie.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Is Boba Fett een Mandalorian?

Veel kijkers vragen zich af of de grote gelijkenissen tussen Boba Fett en The Mandalorian ook leiden tot de conclusie dat Boba tot de Mandalorians behoort. Volgens een interview in EW met Pedro Pascal is dit niet het geval. Hij verklaart dat Boba Fett een kloon is die niet geboren is op Mandalore. Daarom is hij meer een persoon die met de levenswijze van de Mandalorians geïndoctrineerd is en die een harnas heeft weten te bemachtigen, maar is hij geen echte Mandalorian.

“Our guy is a Mandalorian, and we definitely explore the culture of the Mandalorian,” Favreau says. Adds Filoni: “Boba Fett is a clone, according to Attack of the Clones, and by asking [creator George Lucas], he would say Boba Fett is not Mandalorian, not born on Mandalore. He’s more of a person indoctrinated into it, into the way of life, and gets a hold of the armor.”

Hoe heeft Boba Fett de val in de Sarlaac Pit weten te overleven?

Hoe is het dan mogelijk dat Boba Fett niet is gestorven aan de per ongeluk door Han Solo veroorzaakte val in de Sarlaac Pit? De aanwijzing hiervoor wordt gegeven in het begin van de eerste aflevering van The Mandalorian 2.

Mando laat zich samen met een Bantha met bommen opeten door de krayt draak. Zodra de draak weer bovenkomt, opent hij zijn bek met een elektrische schok. Hij vliegt uit de bek en laat de Bantha ontploffen om de krayt draak te doden.

Mandalorians zijn erg goed met hun wapens en vinden steeds inventieve methodes om te ontsnappen uit penibele situaties. Zo zal ook Boba Fett een uitweg hebben weten te vinden uit de Sarlaac Pit op vergelijkbare wijze door zijn hersenen en wapens te gebruiken.

→ Allerlei Star Wars films en series vind je naast Disney+ ook hier