BMW Championship: live kijken op tv en online | Golf van 17-20 augustus 2023

De ene hole-in-one is nog niet geslagen, of de volgende spannende golfwedstrijd staat alweer op de planning. Sportliefhebbers vragen zich dan ook af hoe ze alle wedstrijden in het golf tijdens de BMW Championship op tv en online kijken kunnen op 17-20 augustus 2023. Het golftoernooi maakt deel uit van de Amerikaanse PGA Tour en wordt op verschillende golfbanen gespeeld. In dit artikel geven wij aan of dit kampioenschap op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het golftoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je het golftoernooi ‘BMW Championship’ op 17 tot en met 20 augustus 2023 online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote golfwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de BMW Championship tijdens de Amerikaanse PGA Tour per videodienst in Nederland.

Discovery+➡️ Kijk meteen de BMW Championship via discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van verschillende golfwedstrijden momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
Ziggo Sport➡️ Kijk meteen de BMW Championship via Ziggo Sport. De oranje provider heeft naast de uitzendrechten van dit golftoernooi ook de rechten van de andere wedstrijden tijdens de Amerikaanse PGA Tour. Ook kijk je hier de drie major golftoernooien, de Europese DP World Tour en de Dutch Open. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met golfwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken.
ViaplayHoewel Viaplay recentelijk de Nederlandse uitzendrechten van de US Open heeft overgenomen van Ziggo, is de BMW Championship en overige wedstrijden tijdens de PGA Tour er niet in het aanbod te zien.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als golf te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar golf of andere sporten te kijken.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van golf.

Tv-zenders die de BMW Championship tijdens de Amerikaanse PGA Tour uitzenden in Nederland

Op dit moment zijn er twee mogelijkheden om via de tv naar alle dagen van de BMW Championship te kijken. Ten eerste heeft Eurosport de uitzendrechten van golfwedstrijden in 2023 in handen in Nederland. Je kunt hierdoor via de zenders Eurosport 1-2 live op tv naar de volledige uitzendingen van het mondiale wielerevenement kijken. Samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC is Eurosport online te streamen op de videodienst discovery+. Hierdoor gaven we eerder al aan dat de beelden van het golftoernooi daar te bekijken zijn.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Een tweede manier om naar de BMW Championship tijdens de Amerikaanse PGA Tour te kijken is door middel van Ziggo Sport. Op het golfkanaal zendt de oranje provider het gehele weekend beelden uit van het toernooi. Naast dit evenement heeft deze dienst nog veel meer golfwedstrijden in het aanbod opgenomen. Zo kijk je direct naar alle andere wedstrijden uit de PGA Tour en heeft Ziggo Sport voor drie jaar de exclusieve uitzendrechten verworven van alle toernooien van de Europese DP World Tour. Ook zijn er drie major golftoernooien te zien, waaronder The Masters, de PGA Championship en The Open en volg je hier tevens de Ryder Cup. Alleen het major golfkampioenschap de US Open is te zien via de streamingdienst Viaplay.

Highlights | Round 1 | BMW Championship | 2022

Meer informatie over de BMW Championship

CompetitieBMW Championship, Amerikaanse PGA Tour
SportGolf
DatumDonderdag 17 augustus tot en met zondag 20 augustus 2023
LocatieOlympia Fields North Course, Illinois, Verenigde Staten

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.