3x Dingen die je moet weten over de nieuwe horrorserie Bloodride

De Griezelbus is volwassen geworden… Sinds vrijdag 13 maart kunnen we op Netflix kijken naar Bloodride. Dit is wat je moet weten over deze horrorserie.

1. De serie bestaat uit zes losse verhalen

Bloodride is een Noorse horrorserie (originele titel: Blodtur) die te zien is op Netflix. De serie heeft zes afleveringen en bestaat uit zes losse verhalen. In elke aflevering belandt een passagier van de bus op een gruwelijke, onbekende bestemming. De verhalen gaan onder andere over een schrijfster die haar contact met de werkelijkheid heeft verloren, een wrede zakenman die zijn naasten terroriseert en een psychotische jongen die onder druk komt te staan van zijn twee onvoorspelbare broers.

2. De regisseur is geen onbekende

De serie komt van de hand van Kjetil Indregard. Deze filmmakers is ook verantwoordelijk voor de hitserie Maniac, die later een Amerikaanse remake kreeg met Jonah Hill en Emma Stone in de hoofdrol. Zowel het origineel als de remake staan op Netflix.

3. De trailer geeft serieuze goosebumps

De trailer kun je hieronder bekijken. Deze geeft ons een beetje het gevoel van Black Mirror. Niet alleen om dat het losse verhalen zijn, maar ook vanwege de macabare, absurdistische sfeer. En natuurlijk doet de titel en afbeelding ons ook wel wat denken aan de horror uit onze kindertijd: de Griezelbus! Al zal deze variant – denken wij zo – toch wel een tikkeltje enger zijn.

Lees hier wat er nog meer nieuw is op Netflix.
Meer horrors kijken? Wij maakten een overzicht.