10 bloedhete films en series om de lentekriebels mee aan te wakkeren

Met alle zonneschijn van dit weekend wordt het duidelijk dat die heerlijke lente over een paar weken alweer officieel begint. Dat betekent dat ook de oude vertrouwde lentekriebels steeds meer beginnen op te komen. Ter ere van het steeds mooier wordende weer hebben wij hieronder 10 bloedhete films en series om de lentekriebels mee te stillen samengesteld waarbij je de komende dagen lekker op de bank kunt wegsmelten.

10x Kijktips voor bloedhete films die de lentekriebels aanwakkeren

10. Sex/Life (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Als je de TikTok-trend voorbij hebt zien komen waarin mensen blind reageren op een bepaalde scène in Sex/Life (of zelf nieuwsgierig bent geweest en dit even hebt opgezocht), dan weet je waarschijnlijk wel dat deze serie zeer spicy is. Niet bekend mee? Seizoen 1, aflevering 3, minuut 19:30. Mocht dat beeld naar meer smaken, dan kun je nu je lol op: op Netflix vind je twee seizoenen van de heerlijke stomende serie. Het draait om Billie, een pasgetrouwde huisvrouw die weemoedig terugkijkt naar haar wilde verleden. In een dagboek houdt ze alles bij wat ze mist. Als haar man dit vindt, besluit hij haar te helpen.

9. Girls To Buy (film, 2021) – Pathé Thuis

Emi is jong en ambitieus. Als zij de kans krijgt om een exclusieve escorte te worden in Dubai, grijpt ze die dan ook met beide handen aan. Zo kan ze immers eindelijk ontsnappen uit het kleine stadje waarin ze opgroeide. En ze blijkt er nog goed in te zijn ook. Al snel is zij de aangewezen persoon om nieuwe ‘talenten’ te werven, maar het luxueuze leventje in het Midden-Oosten blijkt ook een duistere kant te hebben. Deze film is dé verstand-op-nul-ontspanning waar je naar uitkijkt, met een knappe Italiaanse love interest, een bloedstollende verhaallijn én een hele hoop pikante scènes.

8. Pam & Tommy (serie, 1 seizoen) – Disney+

Lily James (Downtown Abbey), Sebastian Stan (Avengers: Endgame) en Seth Rogen (Superbad) schitteren in deze pikante serie over Pamela Anderson en Tommy Lee. De serie is op een waargebeurd verhaal gebaseerd en laat zien wat er gebeurde toen de ontevreden aannemer van de twee hun sekstape stal en deelde met de wereld. Hierdoor werd het leven van het liefdeskoppel (dat al na 96 uur in het huwelijksbootje stapte) volledig op zijn kop gezet.

7. Sex Education (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Deze komische tienerdramaserie met onder andere Gillian Anderson (X-Files), Emma Mackey (Death On The Nile) en Asa Butterfield (The Boy In The Striped Pyjamas) is al jaren een van Netflix’ populairste titels. Otis is een ongemakkelijke tiener met een wel hele bijzondere moeder. Zij is namelijk sekstherapeut. Otis besluit de kennis van zijn moeder toe te passen om zijn medestudenten op weg te helpen met hun eigen liefdesontdekkingsreizen en lentekriebels.

6. Tussen De Lakens Met Geraldine (serie, 1 seizoen) – Videoland

In de Nederlandse documentaire Tussen de Lakens met Geraldine volgen we Geraldine Kemper tijdens haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden op het gebied van emancipatie en seks. In de slaapkamer is namelijk nog een wereld te winnen voor het vrouwelijke orgasme. Hoe kan het dat vrouwen in deze tijd nog zo ongeëmancipeerd zijn in bed?

5. Game of Thrones (serie, 8 seizoenen) – HBO Max

Game of Thrones, dat gaat toch over draken en strijden om een koninkrijk? Ja, dat klopt, maar door de acht seizoenen van de serie zijn ook meerdere liefdesverhalen verweven en daardoor komen er heel veel erotisch getinte scènes voorbij. Zo laat Nederlands eigen Carice van Houten in de serie wel eens vaker meer dan alleen haar acteertalenten zien. Ook de prequelserie House of the Dragon schuwt een goede vrijpartij niet. Dit zijn dus twee kijktips voor als je erotische series wil zien die iets meer om het lijf hebben dan alleen pikante scènes.

4. Socials, Seks & Centen (serie, 1 seizoen) – NLZIET

Ferry Doedens neemt ons mee in de wereld van de nieuwste socialmediahype: platforms waar volgers tegen betaling expliciete content kunnen bekijken. Het is een wereld waar Ferry zelf pas onlangs is toegetreden, maar al bescheiden succesvol is. Alle afleveringen van deze interessante serie zijn nu te zien op NLZIET via de NPO.

3. Sex and the City (serie, 6 seizoenen) – HBO Max

Sex and the City was een van de boegbeelden van de jaren 90 en is nog steeds een echte klassieker onder de bloedhete series. We volgen een groep van vier vrouwen in New York City. Ondanks hun verschillen in smaak en hun constant veranderende seksleven blijven zij onafscheidelijk van elkaar en delen ze elkaars diepste geheimen. De Sex and the City-films zijn ook op HBO Max te kijken, waar tevens de nieuwe sequel serie And Just Like That… te vinden is. Je kunt dus behoorlijk lang genieten van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda en al hun (erotische) avonturen.

2. 365 dni (film, 2020) – Netflix

365 dni (ook bekend als 365 Days) is de Poolse erotische dramafilm die de afgelopen jaren de interesse in en de opkomst van erotische films behoorlijk aanwakkerde. We leren Laura kennen, een salesmedewerker uit Polen. Wanneer zij op reis gaat naar Sicilië wordt haar leven op de kop gezet. Daar wordt ze namelijk ontvoerd door Massimo, een Italiaanse maffioso. Hij houdt haar 365 dagen gevangen om ervoor te zorgen dat zij verliefd op hem wordt. Op Netflix vind je 365 dni, maar zijn ook de bloedhete vervolgen 365 Days: This Day en The Next 365 Days te zien. Tijd voor een filmmarathon!

1. After (5 films) – Amazon Prime Video

De After-filmreeks is gebaseerd op het razendpopulaire gelijknamige boeken van Anna Todd. De romantische dramafilms volgen Tessa, een ambitieuze studente op een nieuwe universiteit. Hier ontmoet ze de mysterieuze Hardin Scott, een jongen die een aantal geheimen voor zich probeert te houden. Alle vijf de films zijn nu te streamen via Amazon Prime Video in Nederland.

Kijktips per streamingdienst

In het bovenstaande overzicht vond je kijktips voor de meerdere streamingdiensten. Benieuwd welke spannende films en series de afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Videoland, HBO Max, NLZIET, Pathé Thuis en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.