Blijft Arne Slot volgend seizoen 2024/25 trainer bij Feyenoord?

Feyenoord heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. Op zondag 21 april 2024 wonnen de Rotterdammers de KNVB Beker finale met 1-0 van N.E.C. Ook in de Eredivisie doet de ploeg van Arne Slot goede zaken. Zo staan zij momenteel tweede, waardoor een plek in de groepsfase van de Champions League lonkt. Trainer Arne Slot heeft de smaak dus goed te pakken. Maar blijft hij volgend seizoen 2024/25 nog de trainer van Feyenoord?

Carrière van Arne Slot bij Feyenoord

Arne Slot werd in eerste instantie de nieuwe assistent van John van den Brom bij AZ. De ploeg uit Alkmaar eindigde dat jaar derde in de Eredivisie en het jaar daarop op plek vier. Nadat hoofdtrainer Van den Brom vertrok naar FC Utrecht werd Slot de nieuwe coach van het eerste elftal. Tijdens zijn tweede seizoen bij de Alkmaarders kwam het nieuws naar buiten dat hij aan het einde van het seizoen de overstap naar Feyenoord zou maken. Op dat moment zou ook zijn contract aflopen.

Hierna werd de trainer op non-actief gesteld. In december werd zijn komst naar de Rotterdamse club officieel bekendgemaakt en in juli 2021 tekende hij voor twee seizoenen. Hij wist met zijn team de finale van de Conference League te bereiken. Helaas werd deze verloren met 1-0 van AS Roma. Ook in zijn tweede seizoen deed Arne Slot goede zaken. Zo behaalde hij de kwartfinale van de Europa League en werd hij met zijn team landskampioen. Dit was de zestiende landstitel voor Feyenoord na het laatste gewonnen kampioenschap in 2017.

Inmiddels is Arne Slot dus al drie seizoenen actief als trainer voor de Rotterdamse club. Laatst zorgde Feyenoord nog voor een gigantische overwinning door met 6-0 in de Kuip van aartsrivaal Ajax te winnen. Dit was de grootste overwinning ooit van Feyenoord in een Klassieker in eigen huis. Ook de KNVB Beker finale werd gewonnen van N.E.C. Op het moment van schrijven staat de ploeg van Arne Slot op de tweede plek in de Eredivisie, waardoor de groepsfase van de Champions League voor volgend seizoen binnen handbereik is.

Blijft Arne Slot volgend seizoen 2024/25 trainer van Feyenoord?

Maar zien we Arne Slot volgend seizoen ook terug als trainer bij Feyenoord? Of lonkt er een buitenlandse transfer? Aan het einde van vorig seizoen tekende Slot een contract tot medio 2026. Een eventuele clausule voor de zomer van 2024 was niet in het nieuwe contract opgenomen. Dit zou betekenen dat we Arne Slot volgend seizoen 2024/25 gewoon nog als trainer van Feyenoord zien. Liverpool heeft zich echter gemeld voor Slot. De huidige trainer Jürgen Klopp vertrekt namelijk na dit seizoen bij de Engelse club uit de Premier League. Voor de komst van Arne Slot zou de club 11 miljoen euro aan Feyenoord hebben betaald.

Ajax en AZ blij met bekerwinst van de Rotterdammers

Ajax en AZ zullen blij zijn met de bekerwinst van Feyenoord. De Rotterdammers staan namelijk op het moment van schrijven op plek twee in de Eredivisie. Met deze positie hebben zij volgend seizoen recht op een plaats in de groepsfase van de Champions League. Met het winnen van de KNVB Beker verschuift het ticket van de groepsfase van de Europa League door naar de nummer vier. Op dit moment krijgt AZ dat ticket. In plaats van de play-offs mag de nummer vijf (Ajax) door naar de tweede voorronde van de Europa League. Plek zes (N.E.C.) tot en met negen speelt de nacompetitie tegen elkaar.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.