Hitserie ‘The Blacklist’ stopt er na het tiende seizoen mee

Slecht nieuws voor fans van The Blacklist, want de hitserie komt tot een eind. Na tien jaar en meer dan tweehonderd afleveringen is de koek binnenkort op en moeten we afscheid nemen van Raymond Reddington, zo heeft de Amerikaanse zender NBC laten weten. Alleen het tiende seizoen komt nog naar Netflix.

📲 Let op: Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en kijktips delen met andere liefhebbers van films en series? → Sluit je direct aan bij de Streamwijzer Community op WhatsApp 😎

Seizoen 10 is het slotseizoen van ‘The Blacklist’

De Amerikaanse zender NBC heeft al een tijdje geleden aangekondigd dat er een tiende seizoen van The Blacklist gemaakt zou gaan worden, maar gisteren kwamen ze ook eindelijk met een eerste teasertrailer (hieronder te zien). Hieruit blijkt dat het om het laatste seizoen van de serie gaat en dat Amerika’s favoriete crimineel officieel met pensioen gaat.

In een interview met NBC zegt showrunner John Eisendrath hierover het volgende: “Na tien jaar, honderden Blacklist-casussen en meer dan 200 afleveringen, zijn we vereerd om nu tot ons slot te komen.” Ook bedankt hij de fans voor de tien jaar support die ze hebben gekregen.

Wanneer komt seizoen 10 van ‘The Blacklist’ op Netflix?

In de teasertrailer is te zien dat het tiende seizoen van de serie in Amerika al op 26 februari in première gaat. Helaas zullen we er in Nederland iets langer op moeten wachten.

Bij ons verscheen het negende seizoen namelijk pas in december 2022, ruim een jaar na de lancering in de Verenigde Staten (in oktober 2021). We zullen dus nog even geduld moeten hebben om de slotafleveringen te kunnen zien, waarschijnlijk tot eind 2023 of begin 2024. Uiteraard hoor je het direct van ons via je mail als er een releasedatum met ons gecommuniceerd wordt.

Meer informatie over de serie

Een briljante voortvluchtige biedt aan om de FBI te helpen om andere slechteriken te pakken, maar alleen als de nieuwe profiler Elizabeth nauw met hem samenwerkt.

TitelThe Blacklist
SoortSerie
Jaar2013-
Duur10 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb8,0 uit 253.000 stemmen
MakerJon Bokenkamp
CastJames Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Amir Arison, Hisham Tawfiq, Ryan Eggold, Mozhan Marnò, Laura Sohn

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.