‘The Blacklist’ krijgt officieel tiende seizoen van NBC

Het tiende seizoen van de populaire NBC serie The Blacklist is officieel bevestigd. De misdaadserie met acteur en executive producer James Spader is momenteel te zien bij Netflix en Videoland. In dit artikel lees je meer informatie over de release datum, streamingdiensten en meer.

NBCUniversal verlengt misdaadserie ‘The Blacklist’ officieel met tiende seizoen

The Blacklist is officieel met een tiende seizoen verlengd. Dit heeft hoofdrolspeler en producer James Spader tijdens een interview op The Tonight Show met Jimmy Fallon bekend gemaakt. De aankondiging van het tiende seizoen is opvallend vroeg. Momenteel is het negende seizoen van de serie namelijk nog volop aan de gang.

Release datum op streamingdiensten in Nederland nog niet bekend

De exacte release datum van seizoen 10 van The Blacklist is nog officieel onbekend. De verwachting is dat de serie rond het eind van 2022 zal uitkomen, aangezien de vorige drie seizoenen ook in het najaar zijn verschenen. De Nederlandse releases van de serie volgde ook snel hierna.

Wanneer de opnames van het nieuwe seizoen van start gaan is ook nog niet bekendgemaakt. Wel is de terugkeer van hoofdrolspeler James Spader als Raymond ‘Red’ Reddington een zekerheidje.

Stoelendans op video on demand-platforms: seizoen 9 vervolgd en S8 verplaatst

In Nederland zijn de eerste zeven seizoenen van The Blacklist op Netflix te zien. Ook seizoen acht van de serie zal vanaf 13 maart te zien zijn op Netflix. Op Videoland is seizoen acht al te zien – maar deze zal op 12 maart van de streamingdienst verdwijnen. Seizoen 9 van ‘The Blacklist’ is vanaf nu exclusief te zien bij Videoland en deze afleveringen worden na een korte winterstop aankomende maand vervolgd.

The Blacklist (serie, 10 seizoenen): verhaal en informatie

Raymond “Red” Reddington is een van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zich vrijwillig aan op het hoofdkantoor van de FBI. Hij beweert dat hij de politie wil helpen om alle gevaarlijke terroristen en misdadigers op zijn persoonlijke zwarte lijst onschadelijk te maken. Maar hij heeft een belangrijke voorwaarde: Red wil enkel spreken met Elizabeth Keen, een FBI-profiler zonder de minste ervaring…

TitelThe Blacklist
SoortSerie
Jaar2013-
Duur10 seizoenen
CategorieMisdaad, Drama, Mystery
IMDb8,0 uit 233.000 stemmen
MakerJon Bokenkamp
CastJames Spader, Megan Boone, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Amir Arison, Hisham Tawfiq, Ryan Eggold, Mozhan Marnò, Laura Sohn
KijkenBekijk direct seizoen 1-7 op Netflix
KijkenBekijk direct seizoen 8-9 op Videoland
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.