Bloedstollende thriller ‘The Black Phone’ staat vanaf vandaag op SkyShowtime

Het afgelopen jaar was er door de ongelooflijk populaire Netflix-hitserie Dahmer weer extra aandacht voor films en series over seriemoordenaars. Dat men dan ook massaal naar de bioscoop trok voor The Black Phone, waarin Ethan Hawke in de rol van een angstaanjagende moordenaar kruipt, was niet zo gek. Mocht je hem gemist hebben, dan hebben we goed nieuws: vanaf vandaag is de film te streamen op SkyShowtime.

Ethan Hawke is sadistische seriemoordenaar in ‘The Black Phone’

Finney Shaw is een verlegen jongen van dertien die in handen valt van een seriemoordenaar die ‘The Grabber’ genoemd wordt. Het lijkt een onmogelijke opgave om uit de geluidsdichte kelder van de man te ontsnappen, maar dan begint er een kapotte telefoon aan de muur te rinkelen en krijgt Finney contact met de vorige slachtoffers van zijn ontvoerder. Lukt het om met hun hulp, en met de opsporingspogingen van zijn helderziende zusje, toch te ontsnappen?

De bloedstollende thriller viel bij zowel kijkers en critici in de smaak en weet op Rotten Tomatoes een Audience Score van maar liefst 88% te bemachtigen. The Grabber is Ethan Hawke (Training Day), die hiermee een van zijn meest angstaanjagende rollen ooit speelt. Verder zien we ook Mason Thames (For All Mankind), Madeleine McGraw (The Curse of Rosalie) en Jeremy Davies (Lost) terug. De film werd geregisseerd door Scott Derrickson, die eerder meewerkte aan de legendarische Sinister-reeks en de Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘The Black Phone’ staat nu op SkyShowtime

SkyShowtime gaat in maart een flink aantal nieuwe films toevoegen, waaronder dus The Black Phone. Deze horror is vanaf vandaag, donderdag 2 maart, te zien. Dit is de eerste keer dat je de film zonder aanvullende kosten kunt bekijken; eerder was hij al te zien op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis.

Daarnaast komt ook de populairste horror van 2022, Smile, naar de streamingdienst. Deze film wordt op 22 maart 2023 toegevoegd. Op 31 maart gaat verder de gloednieuwe serie Rabbit Hole met Kiefer Sutherland in première.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op SkyShowtime elke maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op SkyShowtime zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Finney Shaw, een slimme maar verlegen jongen van dertien, wordt ontvoerd door een sadistische moordenaar die hem opsluit in een geluidsdichte kelder. Om hulp schreeuwen heeft dus weinig zin, maar als een kapotte telefoon aan de muur ineens rinkelt, ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen Finney bespaard blijft. De hoofdrolspelers zijn Ethan Hawke, in de meest angstaanjagende rol van zijn carrière, en Mason Thames, voor wie het zijn eerste filmrol is.

TitelThe Black Phone
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 44 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Thriller
IMDb6,9 uit 154.000 stemmen
RegisseurScott Derrickson
CastEthan Hawke, Mason Thames

Synopsis: Universal Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.