‘Black Panther: Wakanda Forever’ krijgt releasedatum op Disney+

Het is eindelijk bekend wanneer de Marvel-film Black Panther 2: Wakanda Forever naar Disney+ komt. Dit was een van de populairste bioscoopfilms van 2022 en werd door onze recensent “een waardig afscheid en een nieuw begin” genoemd. Mocht je hem gemist hebben, dan komt hij dus binnenkort al naar je thuisbioscoop: op woensdag 1 februari 2023.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Op 1 februari komt ‘Black Panther: Wakanda Forever’ naar Disney+

In 2022 kwam het langverwachte vervolg op Black Panther (2018) naar het witte doek en deze film wist direct een van de populairste titels van dat jaar te worden, naast onder meer Avatar 2: The Way of Water en Top Gun: Maverick. Wereldwijd wist de film meer dan 800 miljard dollar op te halen en ook in Nederland trokken mensen massaal naar de bioscoop om hem te bekijken. Dat veel mensen zaten te wachten op de komst van de film naar Disney+, is dan ook zacht uitgedrukt. Nu heeft de streamingdienst eindelijk bekendgemaakt wanneer het zover is: op de eerste dag van februari.

Hiermee houdt Disney+ een iets langere periode tussen bioscoop- en streamingrelease aan dan ze normaal gesproken doen. De laatste tijd was namelijk duidelijk dat zij steeds werkten met een window van ongeveer 49 dagen, dus zeven weken. Black Panther 2 kwam op 9 november 2022 naar het witte doek en verschijnt op 1 februari 2023 op je kleine scherm, wat betekent dat we 84 dagen (en dus twaalf weken) geduld moesten hebben.

Waar gaat ‘Black Panther: Wakanda Forever’ over?

In de film is de bekende Black Panther T’Challa overleden, wat onvermijdelijk was na de onverwachte dood van acteur Chadwick Boseman. We zien hoe Shuri, het briljante zusje van T’Challa (Letitia Wright), en zijn moeder (Angela Bassett) met zijn dood omgaan, terwijl ze op hetzelfde moment hun koninkrijk moeten beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Lees onze recensie om te zien wat wij van de film vonden. Een klein tipje van de sluier: met Black Panter 2 weet regisseur Ryan Coogler zowel Chadwick Boseman als zijn personage T’Challa een waardig afscheid te geven en tegelijkertijd een opzichzelfstaand Marvel-verhaal te vertellen in de schaduw van zijn afwezigheid.

Meer informatie over de film

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.