YES! ‘Black Panther: Wakanda Forever’ staat nú op Disney+

Eindelijk is het zover! Het langverwachte vervolg op de Marvel-film Black Panther staat vanaf vandaag op Disney+. Black Panther 2: Wakanda Forever verscheen afgelopen november pas op het witte doek, maar wist al direct een plaatsje in de top 10 populairste bioscoopfilms van 2022 te bemachtigen. Nu is hij dus ook eindelijk vanuit je eigen thuisbioscoop te bekijken.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Waardig afscheid in ‘Black Panther: Wakanda Forever’

In 2018 was Black Panther de nieuwste toevoeging aan het Marvel Cinematic Universe. De hoofdrol werd vertolkt door acteur Chadwick Boseman, maar nadat hij in 2020 plotseling overleed aan darmkanker was lang niet duidelijk hoe dit in de al aangekondigde vervolgfilm opgelost zou worden. Uiteindelijk is Black Panther: Wakanda Forever volgens onze recensent een perfecte opvolger geworden, waarin regisseur Ryan Coogler zowel Chadwick Boseman als zijn personage T’Challa een waardig afscheid heeft gegeven en tegelijkertijd een opzichzelfstaand Marvel-verhaal heeft verteld in de schaduw van zijn afwezigheid.

In Black Panther 2 is Chad Bosemans personage T’Challa overleden. Terwijl koningin Ramonda (Angela Bassett) en haar dochter Shuri (Letitia Wright) proberen het koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten en de nieuwe schurk Namor, rouwen ze ook om de dood van de oude Black Panther.

Sinds 1 februari staat ‘Black Panther: Wakanda Forever’ op Disney+

Disney+ heeft de Marvel-film op woensdag 1 februari aan haar aanbod toegevoegd. Hiermee heeft de streamingdienst een iets langere periode tussen bioscoop- en streamingrelease aangehouden dan ze normaal gesproken doen.

De laatste tijd was namelijk duidelijk dat zij steeds werkten met een window van ongeveer 49 dagen, dus zeven weken. Black Panther 2 kwam echter op 9 november 2022 naar het witte doek en is vanaf 1 februari 2023 te streamen, wat betekent dat we 84 dagen (en dus twaalf weken) geduld moesten hebben. Nu is de film zonder aanvullende kosten te streamen, net als het eerste deel.

→ Ook benieuwd naar het eerste deel? Bekijk direct Black Panther op Disney+ 🦸

Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen

Meer informatie over de film

In Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever, strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen. In de film wordt Namor geïntroduceerd, Koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

TitelBlack Panther: Wakanda Forever
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 41 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur, Drama
RegisseurRyan Coogler
CastLupita Nyong’o, Letitia Wright, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba

Synopsis: The Walt Disney Company

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.