Nieuwe afleveringen van ‘Black Mirror’ vallen niet bij iedereen in de smaak: “Saaiste seizoen”

Alle Black Mirror-fans hebben zich de afgelopen weken op Netflix verzameld om het zesde seizoen te bingen. Na dik drie jaar gewacht te hebben waren de verwachtingen voor de vijf nieuwe afleveringen hooggespannen, maar als we de reacties van sommige kijkers mogen geloven worden die niet helemaal ingelost. Het nieuwe seizoen wordt saai, vermoeiend en anders genoemd.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Black Mirror’ is na drie jaar terug

In 2019 verscheen het vijfde seizoen van Black Mirror en vervolgens moesten we drie jaar lang wachten op nieuwe afleveringen. Op donderdag 15 juni was het eindelijk zover. De vijf nieuwe verhalen zouden volgens Netflix zelf “onvoorspelbaarder, verrassender en meer grensverleggend dan ooit tevoren” worden, dus kijkers verwachtten een hoop.

Inmiddels staat het nieuwe seizoen ruim anderhalve week live en dus is het tijd om de balans op te maken. Waren de afleveringen weer zo goed als altijd? Aan de kwaliteit van de cast heeft het in ieder geval niet gelegen, met topacteurs als Salma Hayek, Ben Barnes, Josh Hartnett en Michael Cera in de hoofdrollen. Ook de verhalen, onder meer over een vrouw die ontdekt dat een streamingplatform een dramaserie lanceert over haar leven, zijn weer intrigerend. En er zijn een hoop positieve reacties, maar toch zijn veel kijkers ook absoluut niet enthousiast over seizoen 6.

Gemengde reacties op ‘Black Mirror’ seizoen 6

De meningen over Black Mirror seizoen 6 zijn dus erg verdeeld. Een hoop kijkers vinden het seizoen saai of niet Black Mirror-waardig. Ook op IMDb zien we dat de scores aanzienlijk lager zijn dan die van andere seizoenen.

Met de vierde aflevering, Mazey Day, bereikt de serie zelfs zijn absolute dieptepunt volgens de stemmers. De episode krijgt met een 5,3 geen voldoende en dat is de eerste keer in de geschiedenis van de hitserie dat dat gebeurt. Hieronder vind je greep uit de reacties van kijkers.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je het nieuwste seizoen nog niet gezien en ben je toch benieuwd? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk hem direct op Netflix.

Black Mirror: Season 6 | Official Trailer | Netflix
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.