Het is zover: seizoen 6 van ‘Black Mirror’ staat eindelijk op Netflix

Het lange wachten komt vandaag eindelijk tot een einde. Vier jaar geleden verscheen het vijfde seizoen van Black Mirror op Netflix en nu is seizoen 6 gearriveerd. Tijd voor vijf gloednieuwe afleveringen! En dit seizoen belooft grensverleggender en verrassender te worden dan ooit, als we de streaminggigant mogen geloven.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

‘Black Mirror’ seizoen 6 is vandaag op Netflix verschenen

We hebben er dus een lange tijd op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover: Black Mirror is terug. De Emmy Award-winnende serie werd gecreëerd door Charlie Brooker en is al sinds 2011 legendarisch. Kijkers zijn over ieder seizoen razend enthousiast en kunnen zich nu storten op vijf nieuwe verhalen.

Zoals altijd is iedere aflevering eigenlijk een korte film, met een ander plot, andere acteurs en vaak een andere stijl. En iedere keer is het maar de vraag waar we nu weer op getrakteerd worden. Verwacht een hoop, want Netflix zelf noemt dit seizoen “onvoorspelbaarder, verrassender en meer grensverleggend dan ooit tevoren”. Aan de kwaliteit van de cast zal het in ieder geval niet liggen, met topacteurs als Salma Hayek, Ben Barnes, Josh Hartnett en Michael Cera in de hoofdrollen. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

Hier gaan de vijf afleveringen over

We kunnen dus weer op vijf korte verhalen rekenen en die hebben uiteraard heel uiteenlopende onderwerpen. Waar alle afleveringen in het kort over gaan, lees je hieronder.

  • Aflevering 1: Joan Is Awful volgt een vrouw die tot haar verbazing ontdekt dat een streamingplatform een dramaserie lanceert over haar leven, waarin ze vertolkt wordt door Hollywoodactrice Salma Hayek.
  • Aflevering 2: Loch Henry draait om een jong stel dat van plan is om in een Schots stadje een natuurdocumentaire op te nemen als ze op een angstaanjagend lokaal verhaal stuiten.
  • Aflevering 3: Beyond The Sea neemt ons mee naar 1969 en volgt twee mannen die tijdens een gevaarlijke high-tech missie een tragedie van ongekende proporties ontketenen. Leuk weetje: deze aflevering is gemaakt met behulp van ChatGPT.
  • Aflevering 4: Mazey Day vertelt het verhaal van een onzekere beroemdheid die wordt achtervolgd door paparazzi terwijl ze tegelijkertijd een heftig incident moet verwerken.
  • Aflevering 5: Demon 79 speelt zich af in het Noord-Engeland van 1979 en toont hoe een verlegen verkoopassistent vreselijke daden moet plegen om een ramp te voorkomen.

Meer informatie over de serie

In deze anthologieserie komen bizarre verhalen tot leven die de meest duistere menselijke gevoelens aan het licht brengen, maar ook de mooiste uitvindingen en meer.

TitelBlack Mirror
Jaar2011
SoortSerie
Duur6 seizoenen
TaalEngels
CategorieDrama, Sciencefiction, Thriller
MakerCharlie Brooker
CastKate Mara, Salma Hayek, Annie Murphy, Zazie Beetz, Ben Barnes, Josh Hartnett, Michael Cera, Rory Culkin, John Hannah, Clara Rugaard, Paapa Essiedu, Rob Delaney, Myha’la Herrold, Himesh Patel, Danny Ramirez, Daniel Portman, Marama Corlett, Marceline Hugot, Auden Thornton, Katherine Rose Morley, Samuel Blenkin, Max Harwood, Ioachim Ciobanu, Lydia Cherry, David Shields, Robbie Tann, Daniel Bell, Simon Markey, Olen Gunn, Siân Davis, Joe Evans, Chris Martin Hill

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.