Nu op Netflix: Black Mirror film ‘Bandersnatch’

Vanaf vandaag staat op Netflix Black Mirror film Bandersnatch! De interactieve film kan gezien worden als een speciale en extra lange aflevering van de populaire serie Black Mirror, die bestaat uit losse afleveringen met steeds andere losse onderwerpen. Hij zal uit 312 minuten bestaan, maar een gemiddelde kijker zal ongeveer 90 minuten van de film zien. Tijdens de film kun je keuzes maken die zorgen dat het verhaal in de film een bepaalde kant op gaat.

Black Mirror

Black Mirror is een Britse Sci-Fi serie, gemaakt door Charlie Brooker. The is een eigenzinnige kijk op de moderne samenleving, specifiek gefocust op nieuwe technologieën die de samenleving in gevaar kunnen brengen. Afleveringen spelen zich los van elkaar af, vaak in een alternatieve setting van het heden of de nabije toekomst. Dit wordt gekenmerkt door een donkere en satirische toon, al zijn sommige afleveringen weer lichter en experimenteler dan anderen.

De serie wordt met veel positieve commentaren beloond door critici. Ook zijn er al vele prijzen en nominaties toebedeeld aan Black Mirror internationaal gezien, maar vooral in de Verenigde Staten nadat het toegevoegd was aan het aanbod van Netflix. Twee afleveringen (San Junipero S3 en USS Callister S4) wonnen in totaal zes Emmy Awards, waarvan beiden een in de categorie ‘Outstanding Television Movie’.

Interactieve film

De film zal 312 minuten lang zijn. Een gemiddelde kijker zal echter maar 90 minuten zien. Je moet tijdens de film namelijk keuzes maken die het verhaal van de film sturen. Als je dus echt alle delen van het verhaal van Bandersnatch zou willen zien, zou je de film meerdere keren moeten kijken met verschillende verhaalkeuzes.

Black Mirror film Bandersnatch

Het verhaal zal draaien om een jonge programmeur. Hij maakt een game die gebaseerd is op een fantasy-boek. Al snel zullen realiteit en de virtuele wereld met elkaar verward raken, en zal er een moeilijke situatie ontstaan.

Zojuist is ook de eerste trailer verschenen en die onthult waar Bandersnatch over zal gaan en wie er in de cast zitten. De trailer bevestigt het plot dat onlangs gelekt was vanuit Korea en die luidde: “Een jonge programmeur maakt een game, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verward, en ontstaat er verwarring.”

Kijk hieronder de trailer van de Black Mirror film Bandersnatch.

🚨 Zoek je het volledige online aanbod van alle streamingdiensten? Klik dan hier!