Black Mirror Bandersnatch | Engelsen gooien minder kopjes thee weg

In interessante statistieken heeft Netflix laten zien dat Engelse kijkers van de Black Mirror film Bandersnatch minder vaak kiezen voor de optie om een kopje thee weggooien. Waar gemiddeld 55.9% ervoor kiest het kopje thee weg te gooien, doet maar 52.9% van de Engelsen hetzelfde.

Engelsen gooien minder kopjes thee weg in Bandersnatch

Op een gegeven moment wordt in de Black Mirror film Bandersnatch op Netflix de optie geboden om Stefan de thee over zijn computer te gooien. De andere keuze is om de computer kapot te slaan in kleine stukjes. Statistisch gezien gooiden aanzienlijk minder Engelse kijkers (52.9%) het kopje thee over de computer heen dan over de hele wereld verspreid (55.9%). Typisch toch?

Black Mirror

Black Mirror is een Britse Sci-Fi serie, gemaakt door Charlie Brooker. The is een eigenzinnige kijk op de moderne samenleving, specifiek gefocust op nieuwe technologieën die de samenleving in gevaar kunnen brengen. Afleveringen spelen zich los van elkaar af, vaak in een alternatieve setting van het heden of de nabije toekomst. Dit wordt gekenmerkt door een donkere en satirische toon, al zijn sommige afleveringen weer lichter en experimenteler dan anderen.

De serie wordt met veel positieve commentaren beloond door critici. Ook zijn er al vele prijzen en nominaties toebedeeld aan Black Mirror internationaal gezien, maar vooral in de Verenigde Staten nadat het toegevoegd was aan het aanbod van Netflix. Twee afleveringen (San Junipero S3 en USS Callister S4) wonnen in totaal zes Emmy Awards, waarvan beiden een in de categorie ‘Outstanding Television Movie’.

Interactieve film

De film is 312 minuten lang. Een gemiddelde kijker zal echter maar 90 minuten zien. Je moet tijdens de film namelijk keuzes maken die het verhaal van de film sturen. Als je dus echt alle delen van het verhaal van Bandersnatch zou willen zien, zou je de film meerdere keren moeten kijken met verschillende verhaalkeuzes.

Black Mirror film Bandersnatch

Het verhaal draait om een jonge programmeur. Hij maakt een game die gebaseerd is op een fantasy-boek. Al snel zullen realiteit en de virtuele wereld met elkaar verward raken, en zal er een moeilijke situatie ontstaan.

Trailer

De trailer onthult waar Bandersnatch over gaat en wie er in de cast zitten. Het plot luidt: “Een jonge programmeur maakt een game, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verward, en ontstaat er verwarring.”

Kijk hieronder de trailer van de Black Mirror film Bandersnatch.

Netflix Aanbod

Het volledige online aanbod van alle streamingdiensten in Nederland is te vinden in de categorie online. Als je enkel naar de films en series van Netflix op zoek bent vind je die in het Netflix aanbod.