Dwayne ‘The Rock’ Johnson schittert in nieuwe trailer van superheldenfilm ‘Black Adam’

Warner Bros. Pictures komt volgende maand met een gloednieuwe superheldenfilm, waarin de hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson. In de bovenstaande nieuwe trailer krijg je een eerste inkijkje in Black Adam (2022), vanaf 19 oktober te zien in de Nederlandse bioscoop en later online op HBO Max.

Verhaal: hier gaat de film ‘Black Adam’ (2022) met Dwayne Johnson over

Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in de actie-avonturenfilm Black Adam van New Line Cinema en regisseur Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise). Het is de allereerste keer dat het verhaal van deze superheld van DC op het witte doek te zien zal zijn. Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

Wanneer zal ‘Black Adam’ op HBO Max te zien zijn?

Op woensdag 19 oktober 2022 zal het voor het eerst mogelijk zijn om in de bioscoop een bezoekje te brengen aan Warner Bros.’ nieuwe superheldenfilm Black Adam, maar streamingliefhebbers zijn benieuwd wanneer de film naar online videodiensten zal komen. Doordat hij is gemaakt door Warner Bros. Pictures, onderdeel van Warner Bros. Discovery, zal deze titel op hun eigen streamingdienst uitgebracht worden: HBO Max. Vroeger kwamen nieuwe films na 45 dagen online, maar door een koerswijziging lijkt het erop dat dit is verlengd naar ongeveer 70 dagen (nog niet officieel bevestigd). Mocht dit net als bij Elvis ook bij Black Adam het geval zijn, dan verwachten we dat de film rond 30 december 2022 op het video on demand-platform HBO Max zal verschijnen.

Net als andere nieuwe films van Warner Bros. Pictures, zoals The Matrix Resurrections, The Batman en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, verwachten we niet dat de uitzendrechten aan concurrerende streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zullen worden verkocht.

Cast en crew van de superheldenfilm

Naast Johnson zien we in de film ook Aldis Hodge (“City on a Hill”, “One Night in Miami”) als Hawkman, Noah Centineo (“To All the Boys I’ve Loved Before”) als Atom Smasher, Sarah Shahi (“Sex/Life”, “Rush Hour 3”) als Adrianna, Marwan Kenzari (“Murder on the Orient Express”, “The Mummy”) als Ishmael, Quintessa Swindell (“Voyagers”, “Trinkets”) als Cyclone, Bodhi Sabongui (“A Million Little Things”) als Amon en Pierce Brosnan (de “Mamma Mia!” en James Bond-franchises) als Dr. Fate.

Collet-Serra heeft de film geregisseerd naar een scenario en treatment van Adam Sztykiel en Rory Haines & Sohrab Noshirvani, beide gebaseerd op de personages van DC. Black Adam is een creatie van Bill Parker en C.C. Beck. De film is geproduceerd door Beau Flynn, Dwayne Johnson, Hiram Garcia en Dany Garcia, in samenwerking met Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Chris Pan, Eric McLeod, Geoff Johns en Scott Sheldon.


Synopsis, cast/crew & afbeelding: Warner Bros. Pictures International Holland