Superheldenfilm ‘Black Adam’ is vandaag al te zien op HBO Max

Hij was pas nog in de bioscoop te zien, maar is nu al thuis vanaf de bank te bekijken. We hebben het natuurlijk over Black Adam. HBO Max heeft de superheldenfilm met Dwayne Johnson al op vrijdag 16 december aan haar aanbod toegevoegd.

‘Black Adam’ na slechts 58 dagen online te zien

Slechts 58 dagen na de bioscooppremière (die plaatsvond op 19 oktober 2022) is Black Adam te zien bij HBO Max. De film is hiermee later online gekomen dan de 45 dagen die eerst gebruikelijk was, maar eerder dan de 70 dagen die het video on demand-platform na hun recente koerswijziging aankondigde aan te gaan houden. Eerder verscheen ook psychologische thriller Don’t Worry Darling al sneller dan verwacht; op die film hoefden we zelfs maar 44 dagen te wachten. Hiermee lijkt HBO Max de plannen om een grotere tijdsperiode tussen bioscooppremière en online release aan te houden dus direct los te laten.

Een aantal weken terug voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis de film ook al toe als Premium-titel. Black Adam is hier sinds Pakjesavond, 5 december, zonder abonnement te koop. HBO Max maakt het mogelijk om de film vanaf vrijdag 16 december al zonder aanvullende kosten te streamen. Dat is goed nieuws voor fans die op de gloednieuwe superheldenfilm aan het wachten waren!

Superheldenfilm ‘Black Adam’ met Dwayne Johnson

Black Adam verscheen slechts twee maanden geleden in de bioscoop, maar is toch nu al een van de meest bekeken films van dit jaar. Tot nu toe bracht de superheldenfilm over antiheld Black Adam ruim 380 miljoen dollar in het laatje en hiermee schaart hij zich nét niet tussen de tien populairste films van 2022.

Hoofdrolspeler Dwayne Johnson kruipt in de gloednieuwe superheldenfilm die zich afspeelt in het DC-universum in de huid van de titulaire held. 5000 jaar geleden ontving Black Adam buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld. Naast Johnson spelen ook Pierce Brosnan (James Bond-franchise), Aldis Hodge (Hidden Figures), Noah Centineo (To All the Boys I’ve Loved Before), Quintessa Swindell (Euphoria) en ‘onze eigen’ Marwan Kenzari (The Mummy) mee.

Meer informatie over de film

Dwayne Johnson speelt de hoofdrol in de actie-avonturenfilm Black Adam van New Line Cinema en regisseur Jaume Collet-Serra (Jungle Cruise). Het is de allereerste keer dat het verhaal van deze superheld van DC op het witte doek te zien zal zijn. Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

TitelBlack Adam
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 4 minuten
TaalEngels
CategorieActie, Avontuur
IMDb6,7 uit 159.000 stemmen
RegisseurJaume Collet-Serra
CastDwayne Johnson, Sarah Shahi, Quintessa Swindell, Aldis Hodge, Bodhi Sabongui, Noah Centineo, Marwan Kenzari, Pierce Brosnan

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.