5x Bizarre documentaires die je gezien moet hebben

Soms is de waarheid nog vreemder dan fictie. Dat wordt maar weer bewezen wanneer je een avondje documentaires gaat kijken. Tenminste: als je één van deze exemplaren opzet. Van bizarre moordzaken tot verloren broers, van deze verhalen zal je mond openvallen.

1. Slender Man Stabbing: The Untold Story (film, 2019)

In 2014 staken twee meisjes van 12 jaar oud hun vriendinnetje neer en lieten haar achter in het bos. Hun motief? Het fictionele figuur ‘Slender Man’ een offer brengen. Deze bizarre zaak zorgde voor veel ophef in the US en ver daarbuiten. In deze documentaire volgen we de rechtzaak van de twee jonge daders.

Deze film krijgt een 6.8 op IMDb en is te zien op Videoland.

Bekijk nu de trailer op YouTube!

2. Three Identical Strangers (film, 2018)

Een gevalletje van truth is stranger than fiction. Dit verhaal is zo bizar, dat je het niet zou kunnen verzinnen. Een jonge man die zijn eerste dag op de universiteit start, wordt voor een ander aangezien. Wat blijkt? Een medestudent is zijn exacte dubbelganger. Maar het wordt nog vreemder: nadat de twee in de krant verschijnen, duikt een derde look-a-like op. Wat is het verhaal achter deze drie identieke personen? Tijdens het kijken van deze documentaire val je van de ene verbazing in de andere.

Deze film krijgt een 7.7 op IMDb en is te zien op Pathé Thuis.

Bekijk nu de trailer op YouTube!

3. Casting JonBenet (film, 2017)

In 1996 werd de 6-jarige JonBenet dood gevonden in haar eigen huis. Wat is er gebeurd met deze jonge pageant queen en wat heeft haar eigen familie ermee te maken? Tot op heden is de zaak nooit opgelost, maar deze documentaire brengt verschillende theorieën in beeld. Door acteurs en actrices – die zelf uit de woonplaats van het slachtoffer komen – te interviewen en scènes te laten spelen, ontstaat een interessante collage van scenario’s rondom de moordzaak.

Deze documentaire krijgt een 6.1 op IMDb en is te zien op Netflix.

Bekijk nu de trailer op YouTube!

4. Abducted in Plain Sight (serie, 2017)

Hoe kan een man twee keer hetzelfde meisje kidnappen en een affaire hebben met haar beide ouders? Het is ongelofelijk, maar het bestaat. In de documentaire Abducted in Plain Sight volg je het verhaal van Jan Broberg Felt, die twee keer werd ontvoerd door haar buurman. Een documentaire waarbij je mond keer op keer openvalt.

Deze docu krijgt een 6.8 op IMDb en is te zien op Netflix.

Bekijk nu de trailer op YouTube!

5. Het Beest van Harkstede (serie, 2017)

Geen documentaire voor mensen met een zwakke maag. Het Beest van Harkstede duikt in de zaak van een Nederlandse seriemoordenaar: Willem van Eijk. Deze man werd veroordeeld voor de gruwelijke moorden op vijf vrouwen. Een spannende true crime docu, maar deze keer met ons eigen land als setting. Geen aanrader om ’s avonds in je eentje te kijken!

Deze miniserie krijgt een 7.8 op IMDb en kun je kijken op Videoland.

Bekijk nu de trailer op YouTube!

Meer spannende films zien? Check ons overzicht van goede horrors. Voor het gehele aanbod op Netflix, kijk hier.