Nieuwe Netflix-horror ‘Bird Box Barcelona’ stelt teleur: “Slap Spaans aftreksel”

Er is weer een nieuwe horrorfilm op Netflix verschenen: Bird Box Barcelona. Dit vervolg op Bird Box uit 2018, tot op heden nog altijd een van de best bekeken titels van de streaminggigant, weet nog niet te overtuigen, zo blijkt uit de eerste reacties van kijkers. Velen van hen vinden de film ronduit saai.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Vervolg op hitfilm ‘Bird Box’ domineert Netflix

In 2018 schitterde Sandra Bullock op Netflix in Bird Box. Deze film liet een wereld zien waarin er een angstaanjagende kracht rond woedt die ervoor zorgt dat mensen gek worden en zichzelf van kant maken. Maar dan moeten ze de kracht wel eerst zien. Dit leverde een hele hoop blinddoeken op en een verhaal dat abonnees aan de buis gekluisterd hield. De film wist mensen wereldwijd te verleiden tot maar liefst 282 miljoen kijkuren, wat gigantisch veel is.

Afgelopen week verscheen dan eindelijk het vervolg. Bird Box Barcelona vertelt in principe hetzelfde verhaal, maar het speelveld is deze keer een uitgestorven Barcelona. Bovendien wordt de hoofdrol niet vertolkt door Bullock. In plaats daarvan schittert Mario Casas op het kleine scherm, die je misschien wel kent van de Spaanse Netflix-serie El Inocente. Ook Hollywoodsterren Georgina Campbell (Black Mirror) en Diego Calva (Babylon) zijn van de partij.

Kijkers reageren niet erg enthousiast op ‘Bird Box Barcelona’

Hoewel de film net als zijn voorganger alweer massaal gestreamd wordt, zijn de reacties niet per se om over naar huis te schrijven. De film krijgt maar een 5,4 op IMDb, slechts 49% van de critici en 37% van de kijkers op Rotten Tomatoes geeft hem een voldoende en ook de recensies op social media zijn niet mals. Bekijk er een aantal hieronder.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je de horrorfilm nog niet gezien en ben je toch benieuwd? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk hem direct op Netflix.

Bird Box Barcelona | Official Trailer | Netflix
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.