Een nieuwe ‘Bird Box’, maar dan in Barcelona: déze veelbelovende horror is nu te zien

Herinner je je Bird Box nog? Deze ijzingwekkende horrorfilm met Sandra Bullock zette in 2018 heel Netflix op zijn kop. Dat kan nóg beter, moet de streamingdienst gedacht hebben, want vandaag komen ze met Bird Box Barcelona. Opnieuw woedt er een mysterieuze kracht rond die leidt tot de dood als je ernaar kijkt, maar deze keer verplaatsen we ons naar de verlaten straten van de Spaanse stad.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verboden te kijken in ijzingwekkende horror ‘Bird Box Barcelona’

Als je in 2018 Bird Box gezien heb, ken je het principe misschien nog wel. De wereld wordt geteisterd door een mysterieuze kracht. Als je die ziet, word je gek en maak je jezelf van kant. In Bird Box was het Malorie, een personage van Sandra Bullock, die hiermee moest dealen. In Bird Box Barcelona volgen we Sebastian, die het heftige leven in de Spaanse stad probeert te overleven. Uiteraard heeft ook hij daar weer een flink aantal blinddoeken voor nodig en zorgt zijn tocht door de verlaten straten ervoor dat je op het puntje van je stoel zit.

Wie op Sandra Bullock rekent, moeten we helaas teleurstellen. Zij is er deze keer niet bij. De hoofdrol wordt in plaats daarvan vertolkt door Mario Casas, die je misschien wel kent van de Spaanse Netflix-serie El Inocente, maar ook Hollywoodsterren Georgina Campbell (Black Mirror) en Diego Calva (Babylon) zijn van de partij. Benieuwd? Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

Bird Box Barcelona | Official Trailer | Netflix

‘Bird Box’ was een groot succes

In 2021 was het een regelrechte hype. Bird Box verscheen op 21 december 2018 op Netflix en dus brachten heel wat gezinnen hun kerstdagen destijds door met deze zinderede horrorfilm. De film wist abonnees te verleiden tot maar liefst 282 miljoen kijkuren, wat gigantisch veel is. Hierdoor vind je de titel nog steeds op de derde plek in de top tien van meest gekeken films op Netflix aller tijden. Het is dus niet gek dat er gauw een vervolg aangekondigd werd.

Overigens is Bird Box gebaseerd op een boek van Josh Malerman en heeft hij inmiddels een sequel geschreven over Majorie. Het zou dus nog kunnen dat er in de toekomst een tweede film binnen de franchise verschijnt met Sandra Bullock, maar dat is op dit moment nog niet bevestigd. Helaas! Wordt misschien dus nog vervolgd…

Meer informatie over de ‘Bird Box Barcelona’

Terwijl een mysterieuze kracht de mensheid decimeert, groeit er een nieuwe dreiging in deze film die in Barcelona is opgenomen en die het verhaal van de kaskraker uitbreidt.

TitelBird Box Barcelona
Jaar2023
SoortFilm
TaalEngels
Duur1 uur en 51 minuten
CategorieHorror, Thriller
MakerÀlex Pastor, David Pastor
CastMario Casas, Georgina Campbell, Diego Calva Hernández, Naila Schuberth, Alejandra Howard, Patrick Criado, Celia Freijeiro, Lola Dueñas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner, Leonardo Sbaraglia

Synopsis: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.