In deze bioscopen moedig je het Nederlands elftal aan op het EK Voetbal 2024

Straten kleuren oranje, want het EK Voetbal 2024 komt eraan. Van 14 juni tot en met 14 juli zal het Europees kampioenschap in Duitsland plaatsvinden. Het Nederlands elftal komt op zondag 16 juni voor het eerst in actie. Dan speelt de ploeg tegen Polen. Wil je de wedstrijden van Oranje op een groot scherm kijken? Dat kan, want tijdens het EK Voetbal 2024 toont Pathé de poulewedstrijden van het Nederlands elftal op het witte doek. In dit artikel lees je in welke bioscopen je de wedstrijden kunt kijken en hoe je aan een kaartje komt.

Speelschema van het Nederlands elftal op het EK Voetbal 2024

Het EK Voetbal 2024 zal van 14 juni tot en met 14 juli in verschillende speelsteden in Duitsland plaatsvinden. Na de kwalificatieperiode te zijn doorgekomen, mag het Nederlands elftal zich voorbereiden op het Europees toernooi. Tijdens de loting voor de groepsfase werden alle 24 gekwalificeerde landen verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Nederland kwam in poule D terecht, waar het moet voetballen tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Pathé toont wedstrijden op groot scherm

Speciaal voor de groepswedstrijden van het Nederlands elftal op het EK Voetbal 2024 opent Pathé de bioscoopzalen. In achttien bioscopen door heel Nederland zullen de wedstrijden worden getoond. Vooralsnog kun je alleen terecht voor de poulefase. Mocht Oranje doorstromen, dan kun je ook in de bioscoop kijken naar de andere wedstrijden van de ploeg van Ronald Koeman. In het overzicht hieronder zie je in welke bioscopen je het Nederlands elftal kunt aanmoedigen.

BioscoopPlaats
Pathé De MuntAmsterdam
Pathé ArenaAmsterdam
Pathé Amsterdam NoordAmsterdam
Pathé SchouwburgpleinRotterdam
Pathé De KuipRotterdam
Pathé SpuimarktDen Haag
Pathé YpenburgDen Haag
Pathé Utrecht Leidsche RijnUtrecht
Pathé AmersfoortAmersfoort
Pathé ArnhemArnhem
Pathé DelftDelft
Pathé EindhovenEindhoven
Pathé HaarlemHaarlem
Pathé LeeuwardenLeeuwarden
Pathé NijmegenNijmegen
Pathé Tilburg centrumTilburg
Pathé ZwolleZwolle

Hoe laat worden de wedstrijden uitgezonden?

Tickets voor de wedstrijden zijn verkrijgbaar voor €7,50 per stuk en worden verkocht via de officiële website van Pathé. De wedstrijd tegen Polen op zondag 16 juni begint om 15:00 uur. De wedstrijden tegen Frankrijk is op vrijdag 21 juni om 18:00 uur. Om 21:00 uur op dinsdag 25 juni 2024 speelt het Nederlands elftal de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.