Binche-Chimay-Binche: live kijken op tv en online | Wielrennen op 3 oktober 2023

Kort na het EK Wielrennen in Nederland is het vandaag de beurt aan onze zuiderburen om weer een spannende wielerwedstrijd te organiseren. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle beelden tijdens de wielerwedstrijd Binche-Chimay-Binche op tv en online kijken kunnen op 3 oktober 2023. De koers wordt sinds 2013 verreden tussen de Belgische plaatsen Binche en Chimay en staat sinds 2021 ook op de kalender bij de vrouwelijke profs. De race voor de mannen en vrouwen wordt op dezelfde dag georganiseerd. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de wielerwedstrijd eventueel ook vertoont.

→ Inmiddels valt het aanbod van discovery+ onder de streamingdienst HBO Max, dus meld je nu aan bij HBO Max en krijg ruim 16% korting

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Binche-Chimay-Binche’ online kijken op 3 oktober 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Binche-Chimay-Binche voor mannen en vrouwen per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Binche-Chimay-Binche bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerkoers jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Binche-Chimay-Binche in 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de wielerwedstrijd Binche-Chimay-Binche voor de mannen en vrouwen in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzending. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar de wielerwedstrijd.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de wielerwedstrijd Binche-Chimay-Binche

De Binche-Chimay-Binche is een eendaagse wielerwedstrijd die in België wordt georganiseerd. De naam verklapt grotendeels de route, want de start- en finishlijn liggen in de stad Binche. De eerste editie werd in 1911 verreden onder de naam Binche-Tournai-Binche. Vanaf 2013 staat de race ook wel bekend als de Binche-Chimay-Binche, Mémorial Frank Vandenbroucke, ter ere van de Belgische renner Frank Vandenbroucke. Sinds 2021 wordt er ook een wedstrijd voor vrouwen gehouden.

CompetitieBinche-Chimay-Binche
SportWielrennen
DatumDinsdag 3 oktober 2023
Locatie🇧🇪 Henegouwen, België

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.