Billie Jean King Cup Finals 2023: live kijken op tv en online | Tennistoernooi 7-12 november

Het belangrijke bekertoernooi voor de vrouwelijke tennisprofs is van start gegaan. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze alle wedstrijden tijdens de Billie Jean King Cup Finals op tv en online kijken kunnen op 7-12 november 2023. Tijdens dit internationale tenniskampioenschap voor vrouwen strijden verschillende landenteams tijdens het enkel- en dubbelspel tegen elkaar voor de felbegeerde trofee en het dragen van de iconische Billie Blue Jackets. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender het tennistoernooi eventueel ook vertoont.

Waar kun je de Billie Jean King Cup Finals online kijken op 7-12 november 2023?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote tenniswedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Billie Jean King Cup Finals per videodienst in Nederland. Ook zijn we verder in dit toernooi gedoken en vind je bij ons alles wat je moet weten over dit tennistoernooi voor vrouwen in 2023, zodat je helemaal op de hoogte bent voordat je begint met kijken. In de onderstaande tabel staat per dienst aangegeven waar je ernaar kunt kijken.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar de Billie Jean King Cup Finals 2023 via Ziggo Sport. Allerlei wedstrijden en hoogtepunten van het tennistoernooi zijn live te volgen via deze zender. Ook kun je hier kijken naar andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000 en -500 toernooien en de WTA-matches. Je kunt eveneens via andere providers als KPNOdido en Canal Digitaal aanvullend naar dit pakket kijken.
⛔️ discovery+Helaas zijn de wedstrijden tijdens de Billie Jean King Cup Finals hier niet te zien. Wel kun je hier kijken naar alle vier de Grand Slam-toernooien en de Laver Cup.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als tennis te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDe andere videodienst van Warner Bros. Discovery naast discovery+ heet HBO Max, maar hier is nu in Nederland geen sport te zien.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar tennis of andere sporten te kijken.
⛔️ Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt zelf momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ ViaplayDit jaar wordt tennis niet via Viaplay uitgezonden, maar in het aanbod vind je wel veel andere soorten sportuitzendingen.
⛔️ VideolandRTL heeft met Videoland soms ook de mogelijkheid om sportuitzendingen aan te bieden, maar momenteel niet van tennis.

Tv-zender die tennis tijdens de Billie Jean King Cup Finals 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Ziggo Sport als enige dienst de uitzendrechten van de Billie Jean King Cup Finals in 2023 in handen in Nederland. De oranje provider maakt het mogelijk om alle wedstrijden en hoogtepunten van het internationale tennistoernooi live te volgen. Naast de wedstrijden uit de Billie Jean King Cup volg je via deze zender ook andere tenniswedstrijden, zoals alle ATP 1000- en 500-toernooien en de WTA-matches. Tevens heeft Ziggo Sport de uitzendrechten in handen van het prestigieuze Engelse Wimbledon. 👉 Kijk meteen naar tennis bij Ziggo Sport.

Informatie over de Billie Jean King Cup Finals 2023

De Billie Jean King Cup is een internationaal tennistoernooi voor vrouwen, waarbij landenteams het tegen elkaar opnemen. Het tennistoernooi voor mannen staat bekend als de Davis Cup. Die competitie wordt al sinds 1963 gehouden. Tussen 1995 en 2020 stond het bekertoernooi bekend als de Fed Cup. De Verenigde Staten is met 18 overwinningen de absolute recordhouder. Vorig jaar ging echter Zwitserland er voor het eerst in de geschiedenis vandoor met de felbegeerde trofee.

Net als bij de Davis Cup zijn er ook bij dit toernooi voor landenteams verschillende niveaus. Aan het toernooi doen namelijk meer dan 100 landen mee. Zo zijn er verschillende regionale groepen, waaronder de Europees-Afrikaanse zone, de Amerikaanse zone en de Aziatisch-Oceanische zone. Alle landen binnen deze zones zijn verdeeld in twee of drie groepen. Hoe hoger de groep, hoe hoger het niveau is binnen de poule. De teams spelen vervolgens in een toernooi tegen elkaar om te bepalen welke landen er mogen promoveren naar een hogere groep of zich mogen voorbereiden voor de play-off om de Wereldgroep te bereiken.

CompetitieBillie Jean King Cup Finals
SportTennis
DatumDinsdag 7 november tot en met zondag 12 november 2023
Locatie🇪🇸 Sevilla, Spanje

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.