Welke telefoon heeft het beste scherm om Netflix op te kijken?

Iedereen wil natuurlijk de nieuwste en mooiste mobiel hebben. Voor de echte film- en seriefans draait het niet alleen de kwaliteit van de camera of de hoeveelheid geheugen, maar ook vooral om hoe goed het beeldscherm is. In dit artikel leggen we uit van welke telefoon wij merken dat hij momenteel het beste scherm heeft om films en series op Netflix, Videoland of een andere streamingdienst op te kijken.

Netflix telefoon app

Allereerst moet het duidelijk zijn dat Netflix niet alleen via de computer te kijken is. Door het downloaden van de app kun je op tablets en mobiele telefoons Netflix kijken waar je maar bent. Zo hoef je niet te wachten tot je thuis op de bank zit om het nieuwste seizoen van La Casa de Papel of de nieuwe Nederlands-Vlaamse topserie Undercover te kijken, maar kun je ook in de trein of op de achterbank van de auto je favoriete films en series streamen! Downloaden van de Netflix app kan heel eenvoudig voor Apple telefoons (iPhone) en Android telefoons (Samsung, HTC, Huawei, etc.). Ook bijvoorbeeld de Videoland app en Amazon Prime Video app zijn via die digitale winkels gratis te halen.

Apple iPhone, Samsung Galaxy of toch een andere mobiel?

De hevige strijd tussen de iPhones van Apple en de Galaxy serie van Samsung duurt al zo lang als we de smartphones van beide merken kennen. Het vlaggenschip van beide merken lijkt vaak zo enorm op elkaar dat er weinig verschil is in kwaliteit van het beeldscherm. Er zijn echter twee grote verschillen tussen de beide merken. Allereerst is er een groot prijsverschil tussen beide merken. Het vlaggenschip van Samsung zit veelal onder de €750, terwijl die van Apple al snel op het dubbele (€1500) afstevent. Waar de nieuwste iPhones van Apple nog steeds net zo eenvoudig in gebruik zijn als de eerste modellen, vinden sommige mensen de Galaxy telefoon moeilijk in gebruik door de vele widgets en mogelijkheden van het toestel. Dat zorgt ervoor dat de iPhone nog steeds mateloos populair is, ondanks het grote prijsverschil met de Samsung telefoons. Overigens is er een flinke opmars bezig van de andere merken die ook Android als besturingssysteem gebruiken, waarbij vooral de specificaties (en de kwaliteit van het scherm) van de Huawei telefoons steeds dichter bij die van de grote concurrenten Apple en Samsung komen.

Beste scherm voor Netflix op je telefoon

Welke telefoon heeft momenteel het beste scherm om overal je favoriete films en series van bijvoorbeeld Netflix of Videoland op te kijken in de hoogste kwaliteit? We zien dat de nieuwste iPhones hier het beste uit de test lijken te komen. De iPhone XS spant hierbij de kroon met een Super Retina HD OLED True Tone display en een schermgrootte van 5.8 inch. Het scherm telt maar liefst 458 pixels per inch, waardoor je de ultieme filmervaring op je beeldscherm hebt. Als je het helemaal gek wil maken kun je zelfs de Max versie van de iPhone XS aanschaffen om op een nog groter scherm van films en series te kunnen genieten. Ben je overtuigd en wil je de iPhone XS nu direct hebben? T-Mobile biedt hier de iPhone XS aan!