Dit zijn de 5 beste streamingdiensten voor kinderen

Het aanbod van streamingdiensten wordt in Nederland de laatste tijd steeds groter. Hierdoor wordt het ook steeds lastiger om het video on demand-platform met de meeste geschikte films en series voor de kinderen te vinden. Speciaal voor de families met dit vraagstuk schieten wij te hulp, want hier heeft de redactie van Streamwijzer een lijstje opgesteld met de 5 beste streamingdiensten voor kinderen. Je vindt hier meer over het aanbod van films en series voor kinderen bij de verschillende videodiensten, maar ook de kosten van de abonnementen.

5x Beste streamingdiensten voor kinderen (en de rest van de familie)

1. Disney+

Uiteraard is het onmogelijk om in een lijstje over de beste streamingdiensten voor de hele familie Disney+ niet te hoemen. Hier vind je absolute Disney klassiekers als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, De Leeuwenkoning en Assepoester, maar ook moderne films als Frozen, Brave en de Oscarwinnende film Encanto. Op Disney+ is verder ook de volledige collectie van Pixar te vinden, met onder andere films als Toy Story, Monsters Inc., Soul en Up.

Ook voor kindvriendelijke series ben je bij Disney+ aan het juiste adres met onder andere Muppets Now, Wizards of Waverley Place en High School Musical The Series. Daarnaast is er door de collecties van Marvel, Star Wars en Star op deze streamingdienst voor volwassenen ook genoeg te kijken. Een abonnement op Disney+ kost €8,99 of €89,99 per jaar (per jaar dus twee maanden gratis).

Coming in 2022 | Disney+

2. HBO Max

HBO Max staat bij velen bekend als grote nieuwe streamingdienst voor volwassenen. Naast het breed assortiment aan content voor volwassenen zoals The Sopranos, Euphoria en The Batman heeft dit platform echter nog veel voor de kinderen in het aanbod.

Doordat de dienst onderdeel is van WarnerMedia heeft HBO Max veel Cartoon Network titels beschikbaar als Tom & Jerry, Looney Tunes Cartoons en Scooby-Doo. Daarnaast is er een volledige lijst toegewijd aan familievriendelijke titels met Young Sheldon, The Golden Compass, Space Jam en The Lego Movie als enkele voorbeelden. Een abonnement op HBO Max is vanaf €5,99 al beschikbaar en daarnaast krijg je nu 34% korting op een jaarabonnement.

3. Pathé Thuis

Mocht je geen abonnement op een VOD-streamingdienst willen nemen en/of op zoek zijn naar specifieke filmtitels om samen met de kinderen te kijken, dan is Pathé Thuis een mooie optie voor jou. Zo kun je bij de dienst allerlei verschillende kindvriendelijke films huren of zelfs kopen, waaronder Clifford de Grote Rode Hond, Antz, The Boss Baby en zelfs de gehele Harry Potter & Fantastic Beasts-reeksen.

Naast kinderfilms zijn er nog veel andere filmtitels voor volwassenen beschikbaar zoals House of Gucci, James Bond: No Time To Die, Scream en Jackass Forever. Prijzen lopen uiteen voor huren en kopen en zijn afhankelijk van kwaliteit al vanaf €2,99 beschikbaar om te kijken bij Pathé Thuis (of met speciale acties zelfs al vanaf €0,99).

4. Netflix

Netflix is momenteel de marktleider op het gebied van streamingdiensten en deze bekende speler heeft een zeer divers aanbod van films en series in het assortiment beschikbaar. Naast bekende Netflix Originals zoals Stranger Things, Undercover, The Crown en Sex Education is er nog een hele categorie toegewijd aan films en series voor kinderen.

Hier kijk je op het moment van schrijven onder andere SpongeBob SquarePants, My Little Pony: Friendship is Magic, Teen Titans Go!, Power Rangers en nog veel meer. Een abonnement op Netflix varieert tussen €7,99 en €15,99 per maand, afhankelijk van op hoeveel beeldschermen er tegelijkertijd gekeken kan worden en de beeldkwaliteit.

5. Viaplay

Viaplay komt als één van de nieuwste streamingdiensten van Nederland ook nog eens binnen in ons lijstje met de 5 beste videoplatforms voor kinderen. De streamingdienst staat vooral bekend om zijn aanbod van sport als Formule-1, darts en voetbal, maar daarnaast is er ook een hele reeks aan kindvriendelijke titels beschikbaar.

Zo werd er onlangs bekendgemaakt dat vele titels van Dreamworks Animation aan het Nederlandse aanbod van Viaplay worden toegevoegd. Daaronder vallen films en series over Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar en How to Train Your Dragon. Een lidmaatschap is verkrijgbaar voor €13,99 per maand.

Aanbod van andere streamingdiensen

Naast de hierboven genoemde streamingdiensten zijn er in Nederland nog meer diensten met kindervriendelijke aanbod beschikbaar. Zo hebben Videoland, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Ziggo Movies & Series nog een breed assortiment van films en series voor de kinderen klaarstaan. Bekijk ook ons overzicht van de 27 beste streamingdiensten in Nederland voor meer informatie over alle video on demand-platforms, de prijzen van hun abonnementen en de films en series die er te vinden zijn.

Daarnaast er dit jaar nog een nieuwe streamingdienst bij in Nederland: SkyShowtime. Het volledige aanbod van de nieuwe dienst is nog niet bekend, maar doordat Nickelodeon onderdeel van moederbedrijven is, zal dit hoogstwaarschijnlijk betekenen dat er een hoop kindvriendelijke titels op de streamingdienst al direct bij lancering online zullen verschijnen.

Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.