Dit zijn de 6 beste streamingdiensten voor kinderen

Het aanbod van streamingdiensten wordt in Nederland de laatste tijd steeds groter. Hierdoor wordt het ook steeds lastiger om het video on demand-platform met de meeste geschikte films en series voor de kinderen te vinden. Speciaal voor de families met dit vraagstuk schieten wij te hulp, want hier heeft de redactie van Streamwijzer een lijstje opgesteld met de 6 beste streamingdiensten voor kinderen. Je vindt hier meer over het aanbod van films en series voor kinderen bij de verschillende videodiensten, maar ook de kosten van de abonnementen.

6x Beste streamingdiensten voor kinderen (en de rest van de familie)

1. Disney+

Uiteraard is het onmogelijk om in een lijstje over de beste streamingdiensten voor de hele familie Disney+ niet te noemen. Hier vind je absolute Disney klassiekers als Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, De Leeuwenkoning en Assepoester, maar ook moderne films als Frozen, Brave en de Oscarwinnende film Encanto. Op Disney+ is verder ook de volledige collectie van Pixar te vinden, met onder andere films als Toy Story, Monsters Inc., Soul en Up.

Ook voor kindvriendelijke series ben je bij Disney+ aan het juiste adres met onder andere Muppets Now, Wizards of Waverley Place en High School Musical The Series. Daarnaast is er door de collecties van Marvel, Star Wars en Star op deze streamingdienst voor volwassenen ook genoeg te kijken. Een abonnement op Disney+ kost €10,99 per maand of €109,90 per jaar. Een jaarabonnement levert je omgerekend een voordeel van ruim 16% op, waardoor je eigenlijk 12 maanden streamt voor de prijs van 10.

2. HBO Max

HBO Max staat bij velen bekend als grote nieuwe streamingdienst voor volwassenen. Naast het breed assortiment aan content voor volwassenen zoals The Sopranos, Euphoria en The Batman heeft dit platform echter nog veel voor de kinderen in het aanbod.

Doordat de dienst onderdeel is van WarnerMedia heeft HBO Max veel Cartoon Network titels beschikbaar als Tom & Jerry, Looney Tunes Cartoons en Scooby-Doo. Daarnaast is er een volledige lijst toegewijd aan familievriendelijke titels met Young Sheldon, The Golden Compass, Space Jam en The Lego Movie als enkele voorbeelden. Een abonnement op HBO Max is vanaf €7,99 al beschikbaar.

3. SkyShowtime

Bij SkyShowtime kijk je naar films en series van allerlei grote studio’s als Universal Pictures, Sky Studios, Peacock, Showtime, Paramount+ en Paramount Pictures. Deze maatschappijen maken over het algemeen een mengeling van allerlei verschillende soorten content, maar daarnaast zijn er nog twee studio’s die de productie van kindertitels tot een kunst hebben verheven: DreamWorks en Nickelodeon.

Zo kun je voor €6,99 per maand of €54,99 per jaar nu onder andere genieten van animatietitels met alle seizoenen van PAW Patrol (inclusief de films), maar ook van The Fairly OddParents, de Minions– en Verschrikkelijke Ikke-films, Avatar: De Legende van Aang en The Bad Guys. Niet alle content is echter geanimeerd, want tijdloze publiekslievelingen als iCarly, Victorious en Big Time Rush zijn er ook te streamen. Hieronder bekijk je direct de collectie van kinderfilms en vind je tevens de kinderseries als je vervolgens in de link van die pagina ‘movies’ vervangt door ’tv’.

4. Pathé Thuis

Mocht je geen abonnement op een VOD-streamingdienst willen nemen en/of op zoek zijn naar specifieke filmtitels om samen met de kinderen te kijken, dan is Pathé Thuis een mooie optie voor jou. Zo kun je bij de dienst allerlei verschillende kindvriendelijke films huren of zelfs kopen, waaronder Clifford de Grote Rode Hond, Antz, The Boss Baby en zelfs de gehele Harry Potter & Fantastic Beasts-reeksen.

Naast kinderfilms zijn er nog veel andere filmtitels voor volwassenen beschikbaar zoals House of Gucci, No Time To Die, Scream en Jackass Forever. Prijzen lopen uiteen voor huren en kopen en zijn afhankelijk van kwaliteit al vanaf €2,99 beschikbaar om te kijken bij Pathé Thuis (of met speciale acties zelfs al vanaf €0,99).

5. Netflix

Netflix is momenteel de marktleider op het gebied van streamingdiensten en deze bekende speler heeft een zeer divers aanbod van films en series in het assortiment beschikbaar. Naast bekende Netflix Originals zoals Stranger Things, Undercover, The Crown en Sex Education is er nog een hele categorie toegewijd aan films en series voor kinderen.

Hier kijk je op het moment van schrijven onder andere SpongeBob SquarePants, My Little Pony: Friendship is Magic, Teen Titans Go!, Power Rangers en nog veel meer. Een abonnement op Netflix varieert tussen €7,99 en €15,99 per maand, afhankelijk van op hoeveel beeldschermen er tegelijkertijd gekeken kan worden en de beeldkwaliteit.

6. Viaplay

Viaplay komt als een van de nieuwste streamingdiensten van Nederland ook nog eens binnen in ons lijstje met de zes beste videoplatforms voor kinderen. De streamingdienst staat vooral bekend om zijn aanbod van sport als Formule 1, darts en voetbal, maar daarnaast is er ook een hele reeks aan kindvriendelijke titels beschikbaar.

Zo werden vele titels van Dreamworks Animation aan het Nederlandse aanbod van Viaplay worden toegevoegd. Daaronder vallen films en series over Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar en How to Train Your Dragon. Een lidmaatschap is verkrijgbaar voor €15,99 per maand of tijdelijk voor €12,79 per maand bij een jaarabonnement (20% goedkoper).

Aanbod van andere streamingdiensen

Naast de hierboven genoemde streamingdiensten zijn er in Nederland nog meer diensten met kindervriendelijke aanbod beschikbaar. Zo hebben SkyShowtime, Videoland, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Ziggo Movies & Series nog een breed assortiment van films en series voor de kinderen klaarstaan. Bekijk ook ons overzicht van de 28 beste streamingdiensten in Nederland voor meer informatie over alle video on demand-platforms, de prijzen van hun abonnementen en de films en series die er te vinden zijn.